klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

Jure Godler Revija Stop

Godler in Prevc skupaj v stand-up?

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

STA
STA
0 02.02.2018 13:06:23

Slovenska reprezentanca v futsalu pred TRENUTKOM RESNICE: So težji nasprotnik kot Srbija, toda Italijo lahko premagamo!

www.alesfevzer.com
Slovensko futsal reprezentanco v soboto ob 20.45 v ljubljanski dvorani Stožice čaka druga tekma evropskega prvenstva proti Italiji, na njej pa bodo izbranci selektorja Andreja Dobovičnika odločali o svoji usodi. V primeru poraza je zanje prvenstva konec, če bodo remizirali ali zmagali pa si bodo zagotovili mesto v izločilnih bojih.

Slovenija se je na prvi tekmi prvenstva s Srbijo razšla z 2:2, na četrtkovi drugi tekmi med Srbijo in Italijo pa je bilo 1:1. To pomeni, da je Srbija z dvema točkama, Slovenija in Italija pa s po eno. Če Dobovičnikovi fantje v soboto zmagajo, bodo skupino A končali na prvem mestu, v primeru izida 0:0 bo prva Srbija in druga Slovenija, če pa se bo tekma končala s 3:3 ali višjim remijem, pa bo prva Slovenija in druga Srbija.

Če se tekma konča z 1:1, gresta v izločilne boje Slovenija in Srbija, o prvem mestu bi odločali kartoni (trenutno glede tega slabše kaže Srbom s petimi rumenimi kartoni). V primeru izida 2:2 bi Slovenija končala na vrhu skupine, o drugem potniku med Srbijo in Italijo pa bi spet odločali kartoni.

Dobovičnik se je po četrtkovem remiju med Srbijo in Italijo ozrl proti drugemu tekmecu na domačem turnirju: "Italija je zelo gibljiva ekipa, dosti teče, opravlja hitre menjave, je ekipa z dobrimi prekinitvami. Mi smo želeli zmagati na prvi tekmi, bili smo blizu. V tem trenutku bi bili naprej. Ta scenarij se ni izšel. Na tekmi z Italijo bomo dali vse od sebe."

Prav tako ga ni presenetila izenačena skupina, zato se zaveda, da bodo morali njegovi izbranci na tekmi z Italijo garati. "To je tekma, v kateri bodo morali dati igralci vse od sebe. Morali bodo biti v dnevni formi, osredotočeni vseh 40 minut. Le tako lahko premagamo Italijane. Zaradi njihove gibljivosti so težji nasprotnik kot Srbija. Po slogu igre nam malo manj odgovarjajo kot Srbi."



Dvorana Stožice bo tako kot proti Srbiji znova povsem polna, kar bi lahko bila prednost Slovenije. "Fantje so se navadili pozornosti. Mislim, da bodo to množico izkoristili v svoj prid, da bo dodatna vzpodbuda, ki jim bo dala dodatne moči, da premagamo Italijo."

"Vemo, da je Italija zelo dobra ekipa z dobrimi posamezniki. Vemo, da bodo igrali drugače kot Srbi. Pripraviti se moramo na prekinitve. Lahko jih presenetimo. Vsak neodločen izid in zmaga gre v našo korist. Moramo iti na zmago," je dodal slovenski reprezentant Matej Fideršek, ki verjame, da bo domača ekipa na EP odigrala vsaj še eno tekmo.

Nekoliko bolj previden in redkobeseden pri napovedih je bil italijanski selektor Roberto Menichelli. "Tekma proti Sloveniji bo težka. Imamo en dan, da se organiziramo, da naredimo načrt za zmago proti Sloveniji. Imamo nekaj poškodovanih igralcev. Naredili bom vse, kar lahko, da zmagamo tekmo. Igrali bomo po najboljših močeh. Prav tako Slovenija. Bomo videli, kdo bo zmagal."

Dodal je, da se skupaj z igralci veseli igranja pred polno dvorano.

Značke: futsal, ep

Članki iz rubrike