pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

(dp)
(dp)
0 30.05.2022 11:32:18

Tekvondoisti Kanga uspešni

Lorena, Neža in Lara, najboljše v kategoriji do 17 let
psno
V nedeljo, 22. maja, je v Karlovcu potekal 20. Croatia Karlovac Open 2022 v tekvondoju. Prijavljenih je bilo 464 tekmovalcev iz 41 klubov in 11 držav. Od tega jih je 99 tekmovalo v tehniki, predstavljali so 17 klubov iz petih držav. Klub Kang je v tehniki osvojil ekipno drugo mesto z 22 točkami, kar je vrhunski rezultat, saj so ga z odličnimi rezultati dosegle le štiri predstavnice.

Tajda Bašar je v kategoriji mlajših kadetinj do višjega zelenega pasu prikazala formo 1 in med osmimi tekmovalkami s 5,8 točke osvojila zlato medaljo. Nadaljevala je Neža Berden, ki je tekmovala med kadetinjami s črnimi pasovi, prikazala je formi 8 in 6, s čimer se je z 12,3 točke uvrstila na prvo mesto. Lorena in Lara sta tekmovali med mladinkami s črnimi pasovi, prijavljenih je bilo šest tekmovalk. S prikazanima formama 6 in 8 je Lara je osvojila bron z 12,5 točke, Lorena pa je z 12,77 točke zmagala med mladinkami. V ženski ekipi do 17 let med črnimi pasovi so tekmovale Neža, Lara in Lorena ter brez konkurence osvojile prvo mesto. Dekleta so prikazala formi 8 in 9 ter zanju dobila odlično oceno 12,67 točke. Ekipo v tehniki je vodil trener Borislav Milošević.



Vid Milošević in Jakob Kastelic sta bila tokrat izbrana, da predstavljata kadetsko reprezentanco v borbah. Vid je tekmoval v kategoriji do 45 kilogramov ter se zelo dobro in srčno boril. Žal je moral priznati premoč domačega favorita in končnega zmagovalca te kategorije. Jakob je bil favorit za zlato kolajno, vendar se na žalost tekmovanja zaradi bolezni ni mogel udeležiti. Oba bosta ponovno tekmovala 28. junija na svetovnim pokalu Austria Open, kjer bosta zastopala klub Kang. Kadetsko reprezentanco je vodil glavni trener Tomaž Zakrajšek.



Za klub Kang sta v borbah tekmovala tudi mladinec Tibor Jože Rozina in član Žan Zupančič. Oba sta izgubila prvo borbo, Tibor je bil nato peti in Žan drugi. V kicku je tekmoval tudi najmlajši član kluba Urh Berden. Zmagal je v prvi borbi in si zaslužil bronasto medaljo. 

Članki iz rubrike