pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

(BZS PR)
(BZS PR)
0 30.05.2022 11:04:27

V soboto poslastica v prestolnici

Nik Nikolov Veber in Vlatko Nikolov
arhiv BZS
Slovenijo je na EP v armenski prestolnici Erevanu zastopal Nik Nikolov Veber v lahki velterski kategoriji (60–63,5 kilograma), ki ga je po točkah premagal francoski boksar Lounes Hamraoui. Evropsko prvenstvo, ki se končuje konec meseca, bo obiskal tudi predsednik BZS Robert Reher.

V Erevanu se bo nadaljevalo pripravljanje olimpijskega načrta za razvoj svetovnega boksa Los Angeles 2028, ki ga skupaj z zvezami pripravlja svetovna boksarska zveza IBA. V sredini maja so bili številni slovenski boksarji aktivni na zanimivem športnem kampu, ki ga je organiziral KBV Sande pod imenom Sparring camp Olimia in je združil ring discipline.

Nik je moral priznati premoč Francozu

Slovensko boksarsko reprezentanco je v Erevanu predstavljal le Nik Nikolov Veber, ki je v lahki velterski kategoriji v prvem krogu izgubil s francoskim tekmecem. Lounes Hamraoui je zmagal po točkah, kljub vsemu je Nik prikazal zelo dober boks. Konec tedna se iz Armenije vrača s selektorjem Vlatkom Nikolovim. Že naslednji konec tedna ga čaka naslednji krog slovenske boksarske lige, ki bo tokrat v Ljubljani.

Pokal Ljubljane v Bazi športa

V soboto, 4. junija, nas v slovenski prestolnici čaka boksarska poslastica, kjer bomo videli najboljše slovenske tekmovalke in tekmovalce. Izjemno lep športni objekt Baza športa na Pesarski v Štepanjskem naselju bo zagotovo nabito poln z boksarskimi čustvi in navijanjem za svoje favorite. Prestolnica bo v soboto po 13. uri ponovno boksarsko obarvana; na zvezi vabijo vse ljubiteljice in ljubitelje boksa, da obiščejo pokal Ljubljane, ki šteje tudi za skupno lestvico slovenske boksarske lige 2022.

Olympic Hopes Tournament v Bratislavi

Roland Harb Đuli je na Olympic Hopes Tournament v Bratislavo odpeljal Tiaro A. Marhold in Nikolo Mihajlovića. Pokazala sta veliko željo po zmagi, vendar sta bila v polfinalnih borbah žal poražena. Kljub vsemu sta bila zadovoljna, saj sta pridobila dragocene izkušnje. Tiara je na koncu dobila tudi medaljo in pokal, Nik je bil nagrajen s povabilom na mednarodni boksarski turnir v Izraelu. Pomembno je, da se mladi tekmovalci pomerijo s svojimi tekmeci na mednarodni ravni in dobijo nujno potrebne izkušnje.

Reher obiskal štiri ljubljanske klube

Operativni obiski predsednika Roberta Reherja se nadaljujejo, saj se zaveda pomembnega trenutka nadgrajevanja razvoja slovenskega in tudi svetovnega boksa, na področju katerega novi predsednik Kremlev dela izjemno uspešno in strokovno. Tokrat je obiskal BK Alex, Fight club Ljubljana, Double B Gym in BK Tivoli, kjer se je srečal tudi z Slobodanom Andjelićem in mu predstavil njegovo novo pomembno vlogo. Andjelić je predviden za kontrolorja boksarskih aktivnosti novega dolgoročnega projekta svetovne boksarske zveze IBA, ki ima vizijo nadgradnje boksa z jasnim ciljem do leta 2028, ko bodo ZDA v Los Angelesu gostile poletne olimpijske igre. Ravno te dni bodo govorili o uresničenju tega pomembnega boksarskega projekta, ki bo zelo naklonjen tudi Boksarski zvezi Slovenije.

Sparing camp Olimia v sodelovanju s KBV Sande

Številni slovenski boksarji in kikboksarji so se sredi meseca maja aktivno borili na zanimivem druženju, ki ga je organiziral Andrej Sande s svojimi številnimi prijatelji in trenerji s področja borilnih veščin. Sam rad pove, da je včasih pomembno združiti tekmovalce v ring disciplinah. Sparingi so zelo pomembni, zato se že zelo veseli ponovne organizacije kampa v Termah Olimia in tudi Open air sparingov v Rušah, ki so javni in zelo zanimivi za obiskovalce. Sande, ki sodeluje s številnimi slovenskimi zvezami na področju borilnih veščin, je zelo naklonjen tudi boksu in si želi predvsem večje podpore države. Kot pravi, si v Sloveniji težko privoščimo, da nekdo hodi še v službo in trenira dvakrat na dan, v času velikih prvenstev pa mora vzeti dopust, da lahko brani barve slovenske reprezentance. Tu bo treba nekaj spremeniti, saj pač moremo delati, če hočemo vrhunske rezultate, kot to počno konkurenčne države, ki bolj podpirajo borilne športe na ravni države. Sande dodaja, da potrebujemo delovne pogoje za vrhunske rezultate, saj imamo v mladih tekmovalcih veliko potenciala. Ob tem se je vsem zahvalil za izjemno vzdušje v Termah Olimia in zagotavlja, da bo s svojo strokovno ekipo tudi v prihodnje še bolj povezal tekmovalke in tekmovalce, saj imajo ravno oni največjo korist od tovrstnih dogodkov. Podobni dogodki v veliki meri zelo pozitivno vplivajo tudi na razvoj športnega turizma na področju borilnih športov, kjer ima Slovenija še izjemen potencial. 

Članki iz rubrike