cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

(bzs pr)
(bzs pr)
0 25.04.2022 12:06:03

Ogorčeni boji in pravo boksarsko vzdušje

LANA RAŠIĆ & MATIJA BRODNJAK
Mariborska športna dvorana UŠC Leona Štuklja je od srede do včeraj gostila najboljše slovenske boksarke in boksarje. Včeraj v večernih urah so se zaključili finalni dvoboji in dobili smo številne državne prvake, ki jih bomo predstavili v prihodnji številki.

Izjemna energija in vrhunske borbe ob navijanju številnih navijačev so zaznamovale prvo pokoronsko državno prvenstvo, ki sta ga zelo dobro organizirala ŽBK Maribor in Boksarska zveza Slovenije. Nastopilo je kar 156 tekmovalcev iz 27 slovenskih boksarskih klubov, ki so dokazali, da so v preteklem obdobju trdo delali.

Uradno tehtanje in odlično vzdušje

V centru Maribora, kjer ima sedež BZS, je bilo od srede naprej zelo pestro, saj so izvajali tehtanja pred borbami in še zadnja usklajevanja. Kljub veliki množici so aktivnosti potekale nemoteno in to je bila odlična priložnost, da so tudi vsi tekmovalci videli čudovite prostore, kjer so vedno vabljeni na sestanek s predsednikom BZS Robertom Reherjem in njegovo operativno ekipo. V športni dvorani pa je vladalo izjemno boksarsko vzdušje; v ringu so tekmovalci pustili svoje srce in to jih je tudi popeljalo do želenih naslovov. Tokratno dogajanje so zaznamovala velika pričakovanja, veselje in tudi solze. Tekmovalci, trenerji in predstavniki BZS so bili izjemno razpoloženi, saj se je videlo, da so klubi delali dobro, in zdaj se boksarski svet ponovno vrti na polno.

Navijaško vzdušje

Uradni napovedovalec Damijan Drame, ki je zaznamoval številne boksarske dogodke v zadnjih letih, nam je povedal: "V Sloveniji je velik užitek biti uradni napovedovalec in tudi DJ med dogajanjem, to pa je povezano tudi z adrenalinom, saj je pomembno celotno dvorano imeti pod nadzorom. Treba se je držati časovnice dvobojev, kolikor se le da. Včasih moramo tudi improvizirati, vendar smo že uigrana ekipa iz Slovenske boksarske lige in številnih boksarskih turnirjev. Zraven mene je odlična ekipa iz BZS in na drugi strani tudi sodniška, s katerima odlično sodelujemo. Zame so vsi, ki stopijo v ring, zmagovalci in zame so vsi enaki. Čuti pa se dobro delo v klubih in predvsem kakovostno delo z mladimi. Zelo dobro se počutim v boksarskih krogih, kjer se vidi srčnost na ringu in ob njem. Boksarska zveza Slovenije deluje na zelo visoki ravni. Odlično je, da imamo zdaj spet polno dvorano in lahko vsak iskreno navija za svojega favorita. V Sloveniji se vidi, da imajo ljudje radi boks in dogajanje ob njem. Kar 27 slovenskih klubov je tokrat na državno prvenstvo poslalo 156 tekmovalcev. Na Štajerskem ljubitelji boksa vedno pridejo na boksarske prireditve in res sem vesel, da sem lahko del tako uspešne zgodbe." 

Članki iz rubrike