Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 29.10.2017 11:10:59

Joshua vpisal še 20 zmago v profesionalni karieri

Reuters
Britanski boksar Anthony Joshua ostaja neporažen v ringu. Britanec je v dvoboju na stadionu Principality v Cardiffu s tehničnim knockoutom v deseti rundi premagal v Kamerunu rojenega Francoza Carlosa Takama in ubranil naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji po verzijah IBF, WBA in IBO. Joshua je vpisal še 20 zmago v 20 profesionalnih dvobojih.

V Kamerunu rojeni 36-letni Takam se je izkazal za zelo čvrstega nasprotnika, saj je odločitev o zmagovalcu v veliko zadovoljstvo 78.000 ljubiteljev boksa na stadionu v Cardiffu padla šele v deseti rundi. Takam je postal komaj četrti nasprotnik Joshue, ki se je 1,98 metra visokemu britanskemu boksarju upiral več kot tri runde.

Joshua, po materi in očetu Nigerijec, je v četrti rundi Takamu razbil arkado nad desnim očesom. Kljub obilni krvavitvi je Takam nadaljeval dvoboj, v deseti rundi pa so sodniki po nizu zelo močnih udarcev, ki jih je prejel Takam, prekinili dvoboj, saj so se zbali za njegovo zdravstveno stanje, ter zmago prisodili Joshui.

Sprva je bil Britančev izzivalec Bolgar Kubrat Pulev, ki pa se je odločil, da ne bo šel v ring po poškodbi na treningu. Namesto Puleva se je Britancu zoperstavil Takam, ki je doživel še četrti profesionalni poraz v 40 dvobojih (35 zmag, 1 remi).



Aprila je Joshua, ki je vseh svojih 20 profesionalnih dvobojev dobil z knockoutomom, na Wembleyju v Londonu premagal Ukrajinca Vladimirja Klička in pasu verzije IBF dodal še pas verzije WBA.

Joshua je presegel rekord ameriškega boksarja v težki kategoriji Mika Tysona, ki je dosegel 20 kariernih zmag, od tega 19 z knokavtom.

"Mislim, da so ljudje želeli, da bi spravil Takama na tla nezavestnega. To sem želel doseči. Seveda pa nimam vpliva na sodniške odločitve. Sem sem prišel, da bi se boril. Nisem tisti, ki sedi ob ringu in sprejema odločitve. To je bil dober dvoboj, ampak so ga sodniki prekinili. Spoštujem Takama, ker je uprizoril zelo dobro predstavo," je v izjavi za Sky Sports dejal Joshua, ki je sicer doma iz Londona. Okrvavljen je bil tudi Joshua, ki je v drugi rundi v medsebojnem prerivanju z glavama dobil močan udarec po nosu.

Značke: boks, sta

Članki iz rubrike