kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

bu
bu
0 29.08.2017 11:08:00

100 milijonov piratskih gledalcev močno oškodovalo Mayweatherja in McGregorja

Profimedia
Bil je največji boksarski spektakel vseh časov, pravijo prvi. Medtem drugi zamahnejo z roko, češ da je bila to le burleska z namenom mastno zaslužiti. Prav imajo oboji, denar pa je tako ali tako skupni imenovalec obeh pogledov.

Na končni izplen bo treba še malo počakati, rezultati gledanosti dvoboja med Floydom Mayweatherjem in Conorjem McGregorjem namreč še niso znani. Jasno pa je že, da bo zaslužek zaradi piratskih prenosov, preko katerih si je spektakel iz Las Vegasa ogledalo kar 100 milijonov ljudi, kar precej manjši, kot bi sicer lahko bil.

Dvoboj si je bilo mogoče na plačljivi televiziji ogledati za 90 ameriških dolarjev, za HD resolucijo je bilo treba dodati še desetaka. Zaradi velikega interesa strežniki niso zdržali, zato se je dvoboj začel z 20-minutno zamudo. Za nameček je imel prenos slabo kvaliteto slike, kar je močno razjezilo gledalce. Ti se zdaj množično odločajo za tožbo, saj so nekateri med njimi plačali za povsem popačeno sliko.


Na drugi strani so se številni gledalci znašli po svoje - poiskali so prenose na Facebooku, You Tubu, Periscopu in drugih podobnih straneh. Yahoo Sports je dobil dva zajema slike prenosa na Facebooku, ki sta imela 472.000 oziroma 234.000 gledalcev, kar pomeni, da je le z njima lastnik teve pravic oškodovan za 70,6 milijonov dolarjev.

Podjetje Irdeto je objavilo, da je bilo med dvobojem kar 239 ilegalnih streamov, preko katerih je dvoboj spremljalo 2,930.538 gledalcev - to je 293 milijonov dolarjev škode. Če je ocena o 100 milijonih piratskih gledalcev pravilna, potem bi bilo lahko v končnem izplenu dvoboja 10 milijard dolarjev več denarja.

Za primerjavo: letošnji dvoboj med Vladimirjem Kličkom in Anthonyjem Joshuo za naslov prvaka po verzijah IBF, WBA in IBO, je preko 19 streamov spremljalo 208.000 gledalcev.

Članki iz rubrike