kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
11 27.08.2017 08:10:20

Šov brez primere: Mayweather v pokoj s POPOLNIM izkupičkom, obema pa v žep pravo BOGASTVO

Reuters
Boksarski šampion Floyd Mayweather je zmagal v dolgo pričakovanem dvoboju proti prvaku mešanih borilnih veščin Conorju McGregorju. Mayweather je v Las Vegasu v polni dvorani T-Mobile po desetih rundah s tehničnim knockoutom premagal McGregorja. Borca sta se borila po boksarskih pravilih.

Borec iz kletke, razvpiti Irec McGregor, je skušal po boksarskih pravilih premagati svojega idola iz mladih let Mayweatherja, nespornega vladarja velterske kategorije, toda na koncu je ameriški boksarski šampion le slavil. Štiridesetletni Mayweather se je sicer vmes že upokojil, a ga izzivanje 29-letnega McGregorja ni pustilo mirnega. Vrnil se je v ring in zabeležil še svojo 50. zmago, ob tem pa nima niti enega poraza.

McGregor je dvoboj začel zelo pogumno in navdahnjeno, Mayweather je stvari v svoje roke vzel v četrti rundi. Do konca dvoboja je bil boljši borec, vidno utrujenega Irca pa je "dokončal" z dvema dobro odmerjenima in močnima krošejema. Sodnik Robert Byrd je posredoval in razglasil tehnični knockout. McGregor je prvič nastopil po boksarskih pravilih in se je pokazal v zelo lepi luči, so si bili enotni boksarski poznavalci.

Mayweather bo po tem dvoboju spet šel med športne upokojence, po njegovih besedah zdaj za vedno. Njegova statistika je impresivna, ima 50 zmag in nič porazov, za eno zmago ima boljšo statistiko kot legendarni boksar težke kategorije Rocky Marciano.

"To nocoj je bil moj zadnji dvoboj. Zagotovo. Nocoj sem si izbral pravega plesnega partnerja za zadnji ples. Conor, hudičev šampion si," je McGregorju polaskal Mayweather, tudi Irec ni ostal dolžan Američanu: "Dobro stoji. Ni več tako hiter, ni več tako močan, toda kako dobri stoji. Menim, da je bil izenačen dvoboj in menim, da je sodnik prehitro prekinil. Bil sem le malo utrujen. Čestitam mu, to mu je prineslo 50 profesionalnih dvobojev."

mayweather mcgregor
Reuters


"Zmaga je zmaga. Ne glede na to, kako jo dosežeš. Rocky Marciano je legenda in veselim se, da bom enkrat v hiši slavnih. Naš načrt je bil, da si vzamem čas, stopim do njega, mu pustim, da sproži nekaj začetnih udarcev, nato pa ga dokončam ob vrveh. Vemo, da se v mešanih borilnih veščinah bori 25 minut. Po 25 minutah je bil počasnejši. Verjemite, da ne bi dolgo trajalo," je dodal Mayweather.

Američan je po dvoboju bogatejši za približno 170 milijonov evrov, s čimer je mejo zaslužka z boksom približal eni milijardi dolarjev. McGregor, še pred štirimi leti brezposeln vodovodar, ki je danes eden največjih zvezdnikov borilnih veščin, naj bi za obračun z Mayweatherjem dobil okrog 100 milijonov evrov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Članki iz rubrike