zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

(pk)
(pk)
0 06.12.2022 10:27:42

Znana ekipa za evropsko prvenstvo v krosu

Vid Botolin
PETER KASTELIC/AZS
Upravni odbor AZS je potrdil reprezentanco, ki bo 11. decembra nastopila na evropskem prvenstvu v krosu. V italijanski Torino potujejo trije slovenski tekači in tri tekačice.

Jan Kokalj (Kladivar) in Anja Fink (Kronos) bosta nastopila v članski kategoriji. Kokalj bo na omenjenem tekmovanju po letih 2015, 2016 in 2017 nastopil že četrtič, medtem ko bo Finkova debitirala na evropskih prvenstvih. V kategoriji U-23 bosta nastopila Vid Botolin (Kladivar) in Liza Šajn (Mass), oba sta bila tudi udeleženca lanskega EP v Dublinu, a sta nastopila v mladinski kategoriji. Med mladinci (U-20) bosta Slovenijo letos zastopala Aleksej Klemenčič (Slovenj Gradec) in Veronika Sadek (Mass), ki ima prav tako že izkušnjo z lanskega prvenstva na Irskem. Slovenija se je z zadnjih dveh prvenstev vrnila z medaljo, obe pa je osvojila Klara Lukan. Lani je bila srebrna med mlajšimi članicami, leta 2019 pa med mladinkami. Leta 2020 je prvenstvo zaradi epidemije odpadlo. Naslove v članski kategoriji bosta branila Norvežana Jakob Ingebrigtsen in Karoline Bjerkeli Grøvdal, ki sta slavila lani v Dublinu. Oba sta namreč že potrdila udeležbo na letošnjem prvenstvu.



Polmaraton v Palmanovi

Kar nekaj odličnih slovenskih tekačev je nastopilo na priljubljenem polmaratonu v Palmanovi. Rok Puhar je bil v močni mednarodni konkurenci šesti s časom 1;06:49. Zmagal je John Hakizimana iz Ruande (1;03:34). Osmo mesto je z novim osebnim rekordom 1;08:48 osvojil Domen Dornik, državni prvak v polmaratonu Domen Hafner je bil s časom 1;09:39 enajsti, mesto za njim pa je bil s časom 1;09:42 Klemen Vilhar. Pod mejo ure in desetih minut se je spustil tudi državni prvak v maratonu Janez Mulej. S časom 1;09:45 je bil tik za Vilharjem. Na 16. mestu je preizkušnjo končal Blaž Orešnik (1;10:06). Kmalu za njim, s časom 1;11:39, je v cilj pritekla prva ženska, Kenijka Veronicah Njeri Maina. Slovenskih predstavnic v prvi deseterici ni bilo.



Sklic volilne skupščine AZS

V skladu z 22. členom statuta Atletske zveze Slovenije ter s sklepom upravnega odbora AZS št. 214 z dne 24. novembra 2022 je v. d. predsednika AZS Primož Feguš sklical volilno skupščino AZS, ki bo v ponedeljek, 12. decembra 2022, ob 17.30 uri v sejni sobi AZS.



Botrstvo v športu – razpis štipendij 2023

Objavljen je bil razpis Botrstva v športu za pridobitev štipendije v letu 2023. Botrstvo v športu je program, ki so ga vzpostavili Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje, Olimpijski komite Slovenije – Združenje športih zvez in Fundacija Miroslava Cerarja za športnike iz socialno šibkih okolij. Na razpis se lahko prijavijo mladi športniki, ki so uspešni na področju športa in izobraževanja, prihajajo pa iz socialno šibkih okolij. Vsi, ki bi želeli pridobiti štipendijo Botrstva v šport za leto 2023, morajo pravočasno oddati vlogo ter predložiti vse potrebne podatke in dokumente. Rok za oddajo vloge je 29. december 2022.

Članki iz rubrike