zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

(azs)
(azs)
0 02.11.2022 11:21:39

Kongres ZATS: Podelili tudi sedem trenerskih značk

Prejemnika zlate trenerske značke: Radislav Jokanović in Oliver Batagelj
AZS
Pretekli konec tedna je v Cerknem potekal kongres Združenja atletskih trenerjev Slovenije (ZATS). V dveh dneh se je zvrstilo skoraj 20 različnih predavanj številnih slovenskih in tujih priznanih trenerjev.

Po sobotnem delu predavanj je potekala tudi skupščina ZATS, na kateri je bil dopolnjen pravilnik o licenciranju atletskih trenerjev, predstavljeni so bili načrti dela združenja za prihodnje leto, podeljene pa so bile tudi trenerske značke. Med sedmimi prejemniki sta bila tudi dva, ki sta si zaslužila zlati znački. To sta Oliver Batagelj in Radislav Jokanović.



Dobitniki trenerskih značk

Zlata značka: Radislav Jokanović (Pomurski atletski klub Goričko)

Za več kot 30-letno delovanje v atletiki in razvoj mladih atletov v pomurski regiji. Je ustanovitelj Pomurskega atletskega kluba Goričko, pred tem pa je deloval v Atletskem klubu Pomurje in Atletskem društvu Kladivar Celje ter sodeloval z mnogimi klubi iz sosednjih držav.



Zlata značka: Oliver Batagelj (Atletski klub Gorica)

Za več kot 30-letno delovanje v atletiki in razvoj mladih atletov v goriški regiji. Je gonilni motor Atletskega kluba Gorica, ki mu je predan, saj je vztrajal in klubu pomagal tudi v najtežjih trenutkih. V svoji dolgoletni karieri je razvil mnogo atletov in še danes odlično dela z mladimi.



Srebrna značka: Feliks Papež (Atletski in maraton klub Kočevje)

Za več kot 20-letno delovanje v atletiki. Je ustanovitelj Atletskega in maraton kluba Kočevje ter pobudnik, ustanovitelj in izvajalec prepoznavne tradicionalne športne prireditve na Kočevskem – Tek Veronike Deseniške, ki poteka že 24 let.



Bronasta značka: Srečo Železnik (Športno društvo Vrhnika)

Za več kot 10-letno delovanje v atletiki. Ves ta čas se bori, da ima Vrhnika vsaj zadovoljive pogoje za izvajanje atletske vadbe. V času svojega delovanja je ogromno prispeval k množičnosti v atletiki in poskrbel za razvoj kakovostne športne vadbe za otroke in mladostnike.



Bronasta značka: Aljoša Rejc, Aljaž Černigoj in Matjaž Sovdat (Atletsko društvo Posočje Tolmin)

Vsi trije kandidati so v atletiki aktivni več kot 10 let. So tudi glavni motor organizacijskega dela in razvijanja množičnosti ter ustvarjanja novih in boljših pogojev za delo in organizacijo tekmovanj na Tolminskem. S svojim strokovnim delom na trenerskem področju vsak kandidat v svoji starostni kategoriji dosega tudi vidne uspehe. 

Članki iz rubrike