testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

jasna-kuljaj Svet24.si

Jasna Kuljaj sprejela novo vlogo programske ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

STA
STA
0 03.03.2018 20:31:03

Čustva so privrela na plan: Marija Šestak prejela prvo od dveh odličij, ki sta ji pripadli naknadno!

Reuters
Marija Šestak je po naknadno podeljeni srebrni kolajni za nastop v troskoku na dvoranskem svetovnem prvenstvu v Valencii 2008, kjer je bila sprva tretja, pa je nato napredovala zaradi dopinškega primera tekmice, zatrdila, da se je na ponovni podelitvi med dvoranskim SP v Birminghamu počutila podobno kot pred desetimi leti.

"Res je bil lep občutek, tudi malo treme, pa podoživljanje za nazaj, četudi sem bila na zmagovalnem odru tokrat sama," je povedala Šestakova po tem, ko ji je pred večernimi končnimi odločitvami predzadnjega dne SP kot prvi po vrsti ob 18.36 po slovenskem času v Areni Birmingham srebro izročil predsednik Evropske atletske zveze (EA) Norvežan Svein Arne Hasnsen, ki je tudi član sveta Mednarodne atletske zveze (IAAF).

"V bistvu je bilo nekaj povsem drugega, veliko boljše, kot sem pričakovala. Ko so me obsvetili, da bom dobila odličje za nazaj, sem menila, da bom šla na oder, dobila odličje in potem pač šla dol. Toda izpeljali so celoten ceremonial podelitve tako kot po tekmi, povedali moje ime in doseženo mesto ... Imela sem zelo podoben občutek kot tedaj, ko sem osvajala odličja na velikih tekmah, ko imaš tudi tedaj malo treme, ko ne veš kaj pričakovati. V bistvu je lepo, da je IAAF organizirala naknadne podelitve kolajn na tak način. Občutek je lep, prideš pred polno dvorano in še enkrat občutiš, kako je, ko dobiš kolajno," je bila takoj po podelitvi polna čustev Šestakova.



Prihodnje leto bo na stadionu SP 2019 v Dohi dobila še eno odličje, bronasto medaljo s SP na prostem v Osaki 2007, kjer je bila v troskoku sprva peta. "Doha, to bo pa res nekaj posebnega. V Valenci sem že osvojila medaljo, sicer bronasto, v Osaki pač ne in tega se zelo veselim. Če bi bila na zmagovalnem odru že na Japonskem, bi bil to najlepši občutek na moji športni poti. Ne vem sicer, kako bi se odvijalo moje življenje po takem velikem uspehu, če bi bila že tedaj bronasta. Pa sem že pred časom sklenila, da o tem nima smisla premišljevati. Tako pač je."

Šesta je bila sprva pred desetimi leti v kitajski prestolnici Pekingu na olimpijskih igrah, po katerih je prav tako v naslednjih letih napredovala. "V Pekingu sem zdaj uradno četrta in se vzorci odpirajo ter ponovno testirajo do decembra letos. Lahko se sicer marsikaj zgodi, vendar mislim, da bom uradno ostala četrta. Če bi se zgodilo drugače, bi bil to res velik šok. Po vseh osvojenih medaljah naknadno pa je že sedaj moja kariera veliko boljša, kot je bila sprva, pa tudi tedaj je bila mednarodno zelo uspešna. Zdaj pa sem namesto brona v Valencii dobila srebro, prihodnje leto bom dobila še bron s SP v Osaki. Če pogledam vse skupaj, je ta slika zelo lepa," je menila Šestakova.

Članki iz rubrike