sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

STA
STA
0 05.06.2017 20:59:09

Janežič zmaga in norma za SP

alesfevzer.com
Luka Janežič je na atletskem memorialu Josefa Odložila v Pragi v teku na 400 m s časom 45,23 sekunde, kar je rekord mitinga, ugnal vso konkurenco in se zelo približal svojemu državnemu rekordu (45,07). Martina Ratej je bila prav tako v izjemni konkurenci druga v metu kopja (62,55 m), tik za svetovno rekorderko Čehinjo Barboro Špotakovo (62,88 m).

Neja Filipič je slavila v skoku v daljino in s 6,47 metra ugnala tudi Slovakinjo Jano Veldakovo, finalistko velikih tekmovanj (6,43 m). Robert Renner je bil tretji v skoku s palico (5,45 m), Matija Kranjc, peti slovenski predstavnik, pa sedmi v metu kopja (74,11 m).


Enaindvajsetletni Luka Janežič, ki je že v svojem prvem nastopu v sezoni na stadionskem krogu izpolnil normo za svetovno prvenstvo avgusta v Londonu, je ugnal vse tekmece na čelu z Čehom Pavlom Maslakom. Dvakratni zaporedni svetovni dvoranski prvak, ki je v Beogradu marca letos še tretjič v nizu postal evropski dvoranski prvak, je bil drugi s 45,51. Tretji je bil Donald Blair Sanford, Izraelec ameriških korenin in bronast na EP leta 2014 v Zürichu (45,54), četrti Nizozemec Liemarvin Bonevacia, bronast na letošnjem dvoranskem EP in lanskem EP na prostem (46,00), peti dvakratni afriški prvak Isaac Makwala iz Bocvane (46,18), šele sedmi pa je bil dvakratni zaporedni evropski prvak Britanec Martyn Rooney (46,41).

V ženskem metu kopja je zmagala svetovna rekorderka in dvakratna olimpijska zmagovalka Špotakova (62,88 m) in je slovensko rekorderko prehitela le za 33 centimetrov. Po prvi seriji je s 60,72 m povedla Ratejeva, nato pa sta tako ona kot Špotakova največji daljavi zmogli v drugih poskusih. Ratejeva je nato vrgla še 62,48 m, v zadnjih treh serijah pa je imela neveljavne poskuse. Tretja je bila aktualna evropska prvakinja Belorusinja Tatjana Kaladovič (62,29 m).

Značke: atletika, sta

Članki iz rubrike