evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

STA
STA
0 05.06.2017 14:49:05

Jan Petrač četrti, Žan Rudolf peti v Italiji

m24
Jan Petrač je na atletskem mitingu v italijanskem Gavardu v teku na 800 m zasedel četrto mesto (1:47,15), slovenski rekorder Žan Rudolf pa je bil peti s časom 1:47,33 peti. Zmagal je Kenijec Job Kinyor (1:45,78).

Pred slovenskima tekmovalcema sta bila tokrat poleg zmagovalca Kinyorja še drugi Kenijec Alexander Sampao (1:46,86) in Abedin Mujezinović iz Bosne in Hercegovine (1:47,02).

"V vse boljši formi sem in sem zelo vesel, saj sem imel februarja in marca devet tednov težave zaradi poškodovane Ahilove tetive. Potem sem počasi lahko začel normalno trenirati in v zadnjem času tudi tekmovati. Imel sem še nekaj rezerve na tokratni tekmi, predvsem v zadnjih 100 metrih, ko sem se zaletel v tekmovalce pred sabo in sem moral pospešiti. Lovil sem tudi Rudolfa in ga na koncu tudi prehitel. To sicer ni nič posebnega, z Žanom se dobro razumeva in tudi skupaj trenirava, vendar pa sva na atletski stezi tekmeca. Želim si, da bi stopnjeval svoje dosežke tudi naprej," je povedal Petrač, ki bo v četrtek na diamantni ligi v Rimu v vlogi tekača za ritem in bo moral 1200 m preteči v času 2:55.



"Zadovoljen sem. Še nikoli sezone, to je bila namreč moja prva prava tekma na 800 m v poletnem delu, nisem začel tako hitro, ponavadi sem tekel 1:48, 1:49. Poleg tega še nisem dobro občutil finiša, saj me je zadnje dni mučila nespečnost. Naslednjič bom tekel 9. junija v Franciji. Če bom tam tekel okrog 1:46 ali celo pod to mejo, bo moj naslednji miting v Velenju, če pa na naslednji tekmi ne bom dosegel zastavljenega cilja, pa bom pred na največjim slovenskim mitingom verjetno nastopil še na eni tekmi," je pojasnil Rudolf.

Član ljubljanskega Massa je prvič na 800 m sicer tekel 21. maja na ekipnem državnem prvenstvu v Celju z zanj skromnim izidom 1:51,00, vendar je bil tedaj zadovoljen, ker je po poškodbi vadba stekla v predvidenem ritmu. Poleg tega je nastopil le zaradi pogodbe, ki jo ima s klubom in zvezo. Trenira v Bussolengu v bližini Verone v skupini italijanskega trenerja Giannija Ghidinija, ki se ji je v tej sezoni pridružil tudi Petrač.

Značke: atletika, sta

Članki iz rubrike