IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 23.10.2023 11:37:40

Zadnji zmagi za Nicka Škorjo in Svena Cerjaka

Grmek, Škorja in Covatti, zmagovalna trojka letošnje zadnje dirke v Krškem.
psno
Za nami je še zadnje dejanje spidvejske sezone 2023 v Sloveniji. Zmaga na Pokalu AMD Krško Nicku Škorji. Zmaga na Duhovem memorialu Svenu Cerjaku. Gledalci zadovoljni z zadnjo dirko.

V Krškem je bil uraden konec letošnje spidvej sezone v Sloveniji. Na stadionu Matije Gubca je bila dirka za pokal AMD Krškega ter konkurenci mladincev dirka za memorial Matije Duha. Letošnja sezona žal v članski kategoriji za Slovence ni bila posebej uspešna, saj je trenutno malo voznikov. Tako naša kvaliteta vedno bolj nazaduje v primerjavi s svetom. Slika pri mladih in mladincih je veliko lepša, kar je dober obet, da bo spidvej pri nas ponovno prišel na zelene veje.



Članska dirka je bila kljub povprečni udeležbi zelo zanimiva. Po rednem delu dirke sta bili na sporedu dve polfinalni vožnji. V prvem je bil najhitrejši Nick Škorja pred mladim Dancem Drejerjem, medtem ko sta bila Madžara Magoshi in Kuny, ki vozi za Krško, prepočasna. V drugem polfinalu je bil z naskokom najboljši Ljubljančan Anže Grmek, ki je zmagal pred Italijanom Vicentinom, Brez finala pa sta ostala Italijan Castagna in Poljak Sroka. V finalu pa je po pričakovanju slavil domačin Nick Škorja, ki je tako tudi osvojil pokal svojega kluba. Za njim se je uvrstil Anže Grmek, ki se je dolgo boril, toda moral je priznati premoč. Zadovoljen je bil s tretjim mestom bil tudi Italijan Vicentin, medtem ko je brez stopničk ostal Danec.



Veliko zadovoljstva je občinstvu prinesla memorialna dirka v spomin nekdanjega odličnega mladega voznika Matije Duha. Sven Cerjak je doživel celo poraz proti Angležu Cairnsu, a se mu je oddolžil v velikem finalu. Za še večje slavje na tribunah pa je poskrbel drugi domači voznik Gregor Zorko, ki je v finalu prišel do drugega mesta. Tretji na koncu je bil že omenjeni Anglež William Cairns, brez stopničk kot četrti pa je končal še drugi Britanec Seth Norman.



Zadnja dirka je tako pod streho in tudi gledalci so bili zadovoljni. Zdaj vse, tako dirkače kot tudi publiko, čaka dolg zimski odmor, ki bo trajal skoraj pet mesecev. Dirkači bodo v tem času nabirali novih moči in pripravljali svoje motorje. Nekaterim bo verjetno uspelo priti tudi do kakšnega novega agregata, s katerim bi bili malo bolj konkurenčni tudi na mednarodni sceni. Kmalu bo znan mednarodni koledar, ki mu bo sledilo tudi formiranje programa na naših dirkališčih.

Galerija

Članki iz rubrike