IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 21.10.2023 16:23:58

Škorja med favoriti za zmago

Laščan Nick Škorja je med favoriti za zmago na dirki v Krškem.
psno
V Krškem je zaključek spidvejske sezone. Na sporedu je Pokal AMD Krškega. Med favoriti za zmago je tudi Nick Škorja. Med dirko bodo vozili tudi mladi vozniki, ki se bodo pomerili za Memorial Matije Duha. Lahko Sven Cerjak doda še eno zmago?

Na stadionu Matije Gubca v Krškem se bo zaključila domača sezona v spidveju. Na sporedu bo tradicionalna dirka za Pokal AMD Krškega. Med samo dirko pa bo potekala dirka za mlajše voznike na šibkejših motorjih, ki se bodo pomerili na memorialu Matije Duha, v spomin na mladega in perspektivnega dirkača, ki se je pred leti ponesrečil na dirki v Argentini. Domači organizatorji so se odločili, da bo na dirki nastopilo le trinajst dirkačev. S to potezo so dali več prostora mladim voznikom do šestnajst let, ki so letos že večkrat navdušili publiko v Krškem s svojimi vožnjami, saj jih bo nastopilo kar osem. Na članski dirki bodo nastopili praktično vsi Slovenci razen prvaka Ivačiča. Nick Škorja je sicer najboljši med našimi vozniki in bo med favoriti za zmago na dirki. Bo pa imel veliko konkurenco v mladem Angležu Smithu in mladem Dancu Drejerju. Nevarna pa bi znala biti tudi Italijan Castagna ter Poljak Sroka. Zanimivo pa bo videti, kaj lahko stori mladi Ljubljančan Anže Grmek. Medtem bodo domači vozniki Štojs, Omerzel in Kuny imeli bolj obrobno vlogo. Vseeno se obeta zelo zanimiva in lepa dirka.



Vzporedno s člansko dirko pa bo potekala dirka pri mladincih do šestnajst let, ki vozijo na šibkejših motorjih, pa čeprav njihova končna hitrost sploh ni veliko manjša od članov. Vozilo bo osem voznikov iz štirih držav. Od naših bosta poleg Cerjaka nastopila še Bračko in Zorko. Na startu bosta tudi dva Italijana, ki sta že redna gosta v Krškem. Sven Cerjak je seveda med favoriti za zmago na memorialu. Zelo nevarna bosta oba Angleža Cairns in Norman ter Poljak Jasinski, ki spada med najboljše mlade voznike na svetu. Začetek dirke bo ob štirih popoldne.





Galerija

Članki iz rubrike