IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 01.09.2023 20:53:06

Angleži bodo napadali domačo zmago

Tai Woffinden si želi zmage doma, s katero bi se morda izboril tudi nastope v GP v naslednji sezoni.
psno
V Cardiffu lahko dobimo že prve odločitve v prvenstvu. Angleži si želijo domače zmage. Slovenija v boj za finale na Madžarskem. Izvrsten dosežek mladih dirkačev na Poljskem.

Sezona svetovnega prvenstva v spidveju prihaja v zaključno fazo. Pred nami je že osma letošnja dirka, prizorišče pa je glavno mesto Wallesa Cardiff na svojem osrednjem stadionu, ki je doslej doživel že številne velike dogodke. Od dirke realno pričakujemo, da bomo dobili tudi nekaj odgovorov na nekatera vprašanja. Aktualni prvak Bartosz Zmarzlik bi si lahko že zagotovil novi naslov prvaka, saj ima že velikih 22 točk prednosti. Morda pa bo dirka prinesla malce bolj jasno sliko v boju za preostali odličji. Vrača se mladi Holder, ki je zelo vroč in bi lahko ogrozil Šveda Lindgrena. Zelo zapleteno je tudi v boju za obstanek med najboljšimi. Le šesterica si zagotovi udeležbo v naslednjem letu in nekateri imajo zadnjo priložnost, da ujamejo zadnji vlak, zato se nam na razprodanem stadionu obeta izredno lepa in borbena dirka.



Praktično vsi bodo napadli zmago na dirki. Te si želijo predvsem Angleži, ki se doma vedno odlično vozijo. Predvsem to velja za mlada Bewleya in Lamberta, na dober nastop pa upa tudi nekdanji prvak Tai Woffinden. Nekdanji trikratni svetovni prvak za šestim mestom zaostaja za velikih osemnajst točk, le z zmago pa bi si izboljšal možnosti za obstanek. Tokrat na startu ne bo Danca Thomsena, ki je na zadnji dirki v Rigi grdo padel in so mu pred kratkim operirali roko. Zamenjal ga bo Latvijec Lebedievs.



Vrstni red po sedmih (od 10.) dirk
1. B. Zmarzlik (Pol) 122, 2. F. Lindgren (Šve) 100, 3. M. Vaculik (Svk) 85, 4. J. Doyle (Avs) 85, 5. J. Holder (Avs) 79, 6. D. Bewley (VB) 78, 7. L. Madsen (Dan) 73, 8. R. Lambert (VB) 71, 9. T. Woffinden (VB) 60, 10. M. Fricke (Avs) 56, 11. P. Dudek (Pol) 48, 12. M. Janowski (Pol) 40, 13. M. Michelsen 37, 14. A. Thomsen (Dan) 36, 15. K. Nilsson (Šve) 25


Polfinale EP za dvojice za člane

Sobota bo namenjena tudi drugim dirkam v Evropi. Aktivna bo tudi naša članska reprezentanca, ki odhaja na Madžarsko v Nagyhalas, kjer se bo v konkurenci sedmih ekip želela uvrstiti na eno od prvih treh mest, ki vodijo na finale na Poljskem. V naši ekipi so Matic Ivačič, Nick Škorja in Anže Grmek. Malce je vprašljiv nastop Ivačiča, ki se je v nedeljo poškodoval na Slovaškem v Žarnovici, kjer ga je v ogrado grdo zbil mladi Čeh Jan Kvech, ki bo tudi nastopil na Madžarskem. Ravno Čehi so skupaj z našimi glavni favoriti za prvo mesto.


Mlada slovenska reprezentanca na koncu četrta

Zelo aktivna je bila tokrat mlada slovenska reprezentanca na čelu s Svenom Cerjakom. V torek so vozili tretjo ekipno dirko za SP in v Pragi na koncu osvojili odlično peto mesto. V četrtek zvečer pa so imeli na sporedu še zadnjo dirko in v legendarnem Bydgosczu. Tu so Cerjak, Bračko in Zorko stopili še stopničko višje. Žal so imeli malce smole, saj je grd padec v predzadnji vožnji doživel naš prvi adut Sven Cerjak. Za mali finale so ga uspeli pokrpati, toda tu so bili Angleži premočni. V skupnem seštevku so prvaki postali Poljaki, ki so osvojili 46 točk. Drugi so bili Danci z 38 točkami, tretje mesto pa so si razdelili Švedi in Slovenci s 24 točkami. Morala bi biti dodatna vožnja, ki jo je preprečil močan dež. Potem so se odločili, da o tretjem mestu odločajo boljše končne uvrstitve in tu so bili severnjaki boljši. Toda tudi končno četrto mesto je izvrsten uspeh za naše fante.

Galerija

Članki iz rubrike