IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Hana Huljić in Petar Grašo 1 Njena.si

Petar Grašo bo že drugič postal očka

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 28.08.2023 11:47:13

Krčani premočni za Lonigo

Nick Škorja je bil prvo ime dirke v Krškem
psno

V Krškem je bila na sporedu prijateljska tekma v spidveju pobratenih klubov Krškega in Loniga. Krčani so se oddolžili za junijski poraz v Lonigu. Na dirki mladih voznikov pa je dominiral Sven Cerjak, po vsej verjetnosti bodoča zvezda slovenskega spidveja.



Čeprav smo sredi sezone, pa je žal letos spidvej dirk zelo malo. No, razen v Krškem. AMD Krško je tokrat doma priredil že peto dirko letos. Tokrat so organizirali ekipno tekmo. Takih dirk v Sloveniji nismo ravno vajeni, a so zelo zanimive. Po Evropi pa so ligaške dirke najbolj gledane. Tako na Poljskem, v Angliji, na Švedskem in tudi drugod. Tudi dirka v Krškem je imela lep obisk. Krčani so v začetku junija vozili v Lonigu prvo tekmo. Sicer so s tem klubom Krčani pobrateni že od leta 1977. Po korona krizi so prijateljske povezave poglobili. Na prvi dirki so bili Italijani boljši z 42:41.



V sobotnem zelo toplem večeru pa je sledila povratna dirka. Krško se je za to dirko okrepilo z mladim Ljubljančanom Anžetom Grmekom. Domačini so tekmo dobro odprli in povedli že z 18:12. v šesti vožnji pa smo videli preblisk Italijanov, ki so dobili vožnjo s 5:1. Toda Nick Škorja in Anže Grmek sta z zmagama hitro postavila tekmo pod kontrolo. Do konca dirke sta opravila glavno delo za prestižno domačo zmago, ki je znašala 48:35. V to je Nick vložil kar 18 točk, medtem ko je Anže prispeval 14 točk. Zelo spodobno sta pri Krškem odpeljala tudi Luka Omerzel in Madžar Roland Kovacs, ki sta osvojila po sedem točk. Mladi Julian Kuny je pokazal določen napredek, na koncu pa je osvojil dve točki. Pri Italijanih sta izstopala Percotti in Vicentin s po 11 točkami.



Med tekmo pa je potekala tudi dirka mladih voznikov do 16 let. Na njej je nastopilo šest voznikov. Poleg standardne slovenske trojke in Madžara Zoltana Lovasa sta tekmovala tudi dva mlada Italijana, ki pa šele nabirata tekmovalne kilometre. Na tej dirki je prepričljivo slavil domačin Sven Cerjak, ki je pred časom na svetovnem prvenstvu osvojil šesto mesto. Tokrat je zmagal pred Ljubljančanom Tilnom Bračkom in klubskim tovarišem Gregorjem Zorkom. Malce slabši pa je bil stari znanec na naših stezah, sicer tudi udeleženec finala svetovnega prvenstva, Madžar Lovas. Pred našo mlado trojko je zdaj še nekaj zaključnih dirk v mednarodni konkurenci in to v srednji Evropi.



AMD Krško MC Lonigo 48:35

Krško: N. Škorja 18, L. Omerzel 7, J. Kuny 2, R. Kovacs 7, A. Grmek 14



Lonigo: A. Battaglia 8, N. Perotti 11, K. Cocco 2, M. Menani 3, N. Vicentin 11



Mladinci: 1. S. Cerjak (AMD KK) 12, 2. T. Bračko (AMTK Lj.) 8, 3. G. Zorko (AMD KK) 7, 4. Z. Lovas (Mad) 6, 5. K. Melato 2, 6. B. Lunardi (oba Ita) 1

Galerija
Značke: spidvej, krško

Članki iz rubrike