sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

STA
STA
0 19.11.2022 16:42:44

Verstappnu zadnje kvalifikacije v sezoni, Vettel na zadnjo dirko z devetim izhodiščem

Profimedia
Svetovni prvak formule 1 Max Verstappen je dobil zadnje kvalifikacije v sezoni 2022.

Nizozemski dirkač Red Bulla je bil najhitrejši v Abu Dabiju, iz prve vrste bo ob njem preizkušnjo na dirkališču Yas Marina začel še njegov moštveni sotekmovalec Mehičan Sergio Perez, ki bo na dirki lovil skupno drugo mesto v sezoni.

Na zadnji dirki sezone bo bržčas najbolj zanimiv obračun za podprvaka v letu 2022. Zanj se potegujeta Perez in Ferrarijev dirkač Charles Leclerc, ki imata pred zadnjo dirko po 290 točk. Danes je bil Monačan v kvalifikacijah tretji, ob njem bo še moštveni sotekmovalec Španec Carlos Sainz.

Tudi tretja startna vrsta je moštveno obarva, v njej sta oba britanska dirkača Mercedesa Lewis Hamilton in George Russell. Slednji je na prejšnji dirki v Braziliji zmagal in s tem dosegel sploh prvo zmago za nemško ekipo v sezoni. Mercedes pa se v seštevku konstruktorjev še bori za drugo mesto s Ferrarijem, italijanska ekipa ima sicer precej prednosti (524-505).

Z devetega startnega mesta pa bo dirko začel nekdanji svetovni prvak Sebastian Vettel. Za nemškega dirkača ekipe Aston Martin bo nedeljska dirka v Abu Dabiju, začela se bo ob 14. uri po slovenskem času, zadnja v bogati karieri.

Lani je dirka v Abu Dabiju odločala o naslovu prvaka, boljši je bil Verstappen pred Hamiltonom, letos pa sta obe skupni prvi mesti že oddani: prvak med posamezniki je drugič v karieri Nizozemec, med konstruktorji pa njegova ekipa Red Bull.

Članki iz rubrike