GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

STA
STA
0 22.10.2017 08:34:15

Hamilton iz najboljšega položaja tudi v Austinu

Reuters
Pozno sinoči so se končale kvalifikacije formule 1 za današnjo VN ZDA v Austinu, ki se bo pričela ob 21. uri. Še enkrat več si je najboljši izhodiščni položaj priboril Britanec Lewis Hamilton z Mercedesom, ki ima na dirki priložnost, da si že privozi četrti naslov prvaka. Skupno si je 32-letni Hamilton priboril že 72. "pole position" v karieri.

Največji Hamiltonov tekmec bo tudi danes na dirkališču Circuit of the Americas Nemec Sebastian Vettel s Ferrarijem, ki je za Britancem v kvalifikacijah zaostal dobri dve desetinki sekunde in zasedel drugo mesto. Iz druge vrste bosta dirko začela drugi voznik Mercedesa Finec Valtteri Bottas in Avstralec Daniel Ricciardo z Red Bullom.

Hamilton, ki je slavil na štirih od zadnjih petih tekem, je bil v Austinu razred zase. Dobil je vse proste treninge in na koncu še kvalifikacije. Sam pravi, da na 17. od 20 dirk sezone bržkone še ne bo slavil novega naslova: "To ni prav verjetno. Vettel je opravil odlično delo in njegov bolid je spet konkurenčen tudi za zmago. Sam imam tukajšnje dirkališče zelo rad in danes pričakujem predvsem izjemen boj na stezi." Izračun je popolnoma enostavna. Če bo Hamilton zmagal tudi v Austinu, se mora Vettel uvrstiti vsaj med prvih pet, sicer bo Hamilton prvak, saj razlika med voznikoma znaša že velikih 59 točk.



Tridesetletnega Vettla se letos drži smola. Po težavah na petkovem treningu so morali na njegovem Ferrariju zamenjati šasijo. "Z razpletom in dirkalnikom sem zadovoljen. Bili smo zelo dobri takrat, ko je bilo to res treba. Zelo pomembno je, da bom začel iz prve vrste. Dejstvo je, da nam v kvalifikacijah že vso sezono ne gre povsem po željah." Dokaz za to je tudi peto mesto njegovega klubskega kolega Finca Kimija Räikkönen. Šesti je bil še en voznik Red Bulla Nizozemec Max Verstappen, ki je konec tedna potrdil, da je z moštvom podaljšal pogodbo do leta 2020.

Presenečenje treninga je bil Španec Carlos Sainz jr. Ta je prestopil iz moštva Toro Rosso k Renaultu in si že v prvih kvalifikacijah z novim avtomobilom priboril osmo mesto.

Značke: formula ena, sta

Članki iz rubrike