oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

STA
STA
0 01.09.2017 15:42:53

Rossi uspešno prestal operacijo, znan je čas njegovega okrevanja

Valentino Rossi je moral po zlomu noge na operacijo.

Italijanski motociklistični zvezdnik Valentino Rossi bo po četrtkovi poškodbi in zlomu noge prisilno počival več kot mesec dni. Po predvidevanjih zdravnikov, ki so ga že uspešno operirali, bo okrevanje trajalo vsaj 40 dni. Rossi se je poškodoval, ko je v četrtek zvečer padel z motorjem za enduro, s katerim je treniral v bližini svojega doma v Tavullii. Takoj so ga prepeljali v lokalno bolnišnico, njegova ekipa Yamaha je kmalu potrdila poškodbe in njihovo resnost, ponoči pa je trenutno četrti v razvrstitvi SP že prestal operacijo.

"Operacija je potekala v redu. Ko sem se zbudil, sem se počutil dobro. Rad bi se zahvalil vsem v bolnišnici, ki so mi pomagali, še posebej pa doktorju Pascarelli za opravljeno operacijo," so na uradni spletni strani tekmovanja motogp.com povzeli prvi odziv Rossija, ki je obžaloval nesrečni dogodek: "Žal mi je za nezgodo. Zdaj si želim le čim prej priti nazaj na motor, naredil pa bom vse, da se bo to hitro uresničilo."


Rossi ima devet naslovov svetovnega prvaka, od tega sedem v kraljevski kategoriji motoGP. Letos je bil do poškodbe med kandidati za vrh, trenutno je po 12 dirkah od skupno 18 na četrtem mestu SP.

Kot poročajo italijanski mediji, bo moral 38-letni dirkač počivati približno 40 dni, kar pomeni, da bo izpustil dirki v San Marinu in Španiji, morda pa se bo lahko že vrnil na Japonskem, kjer bo dirka 15. oktobra.

"Veliko bo odvisno od njega, a mislim, da na manj kot 40 dni okrevanja ne bo mogel skrajšati. Je pa že rekel, da se želi vrniti takoj, ko bo mogoče," pa je o odločenosti svojega pacienta dejal zdravnik Raffaele Pascarella.

Članki iz rubrike