palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Raiven Njena.si

Raiven navdušila Evropo in razvnela spletne ...

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

STA
STA
0 26.06.2017 12:06:44

Vettel nabira kazenske točke

Reuters
Nemški dirkač formule 1 Sebastian Vettel, vodilni v seštevku letošnjega svetovnega prvenstva, tvega, da bo moral kakšno od prihajajočih dirk izpustiti zaradi kazni. Po nedeljskem manevru in trčenju z Lewisom Hamiltonom na dirki v Bakuju je namreč krovna mednarodna zveza Fia vozniku Ferrarija prisodila tri kazenske točke.

Fia je uvedla točkovanje voznikov, s katerim kaznuje neprimerno obnašanje oziroma nevarno vožnjo. Ko voznik nabere preveč kazenskih točk, meja je 12, mora izpustiti eno dirko.

Vettel je po treh novih kazenskih točkah iz Bakuja zdaj pri devetih, če bo dobil še tri, pa bo moral prisilno počivati. Res pa je, da bo moral Nemec na svoje obnašanje na stezi bolj paziti le še na naslednji dirki v Avstriji čez 13 dni. Po tej preizkušnji se mu bo namreč iz "kazenskega kataloga" izbrisal par točk iz lanskega Silverstona.


Na kazenskem seznamu Fie, kjer točke brišejo po enem letu, je Vettel sicer najslabši. Za njim in devetimi točkami je na drugem mestu Renaultov voznik Britanec Jolyon Palmer s sedmimi.

V Bakuju si je Vettel za svoj manever sicer že med dirko prislužil kazensko vožnjo skozi bokse, po kateri je izgubil možnost za uvrstitev na stopničke, na koncu je bil četrti.

Vettel je v nedeljo tekmeca iz ekipe Mercedes zadel, ko so dirkači preživljali enega od številnih obdobij za varnostnim avtomobilom. Hamilton je kot prvi močno upočasnil, Nemec pa je po zaviranju rahlo trčil vanj. Britanec je moral pozneje na postanek, kjer so zamenjali zaščito za glavo na dirkalniku, Vettel pa je dobil kazen vodstva dirke zaradi nevarne vožnje.

Značke: formula ena, sp

Članki iz rubrike