zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Življenje spremenilo Saško in ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

sk
sk
0 07.05.2017 16:01:15

Žagarja ugnal le Vaculik

Nick Škorja (levo) se je dobro upiral boljšim voznikom, tudi Žagarju, ki je na koncu upravičil vlogo favorita.
borut.cvetko.mediaspeed.net
V Žarnovici na Slovaškem je bila na sporedu ena od štirih kvalifikacijskih dirk za GP serijo v prihodnji sezoni.

 Predvsem je bila najbolj zanimiva za slovenske ljubitelje spidveja, saj smo imeli na startu dva svoja voznika. Vroče železo v ognju je bil naš prvak Matej Žagar, ki je dirko odlično odpeljal. Na koncu je moral priznati premoč le domačemu adutu Martinu Vaculiku. Slovak je tako ponovno dokazal, da njegova zmaga na GP v Krškem ni bila naključna in bomo nanj morali v nadaljevanju GP serije še zelo pozorni. Žagar je bil s samo dirko zelo zadovoljen, vseeno pa mu je bilo malce žal, da ni uspel zmagati. Toda dobil je tisto, po kar je prišel, zanesljivo uvrstitev v polfinale kvalifikacij. Naš drugi voznik, Laščan Nick Škorja, sicer član AMTK Ljubljana, je osvojil eno točko. Toda tudi on je bil zadovoljen z nastopi, saj mu bodo zelo koristili. Zelo kmalu ga čakajo pomembne dirke v mladinski konkurenci, kamor so vezani njegovi glavni cilji v letošnji sezoni.

Po končanem rednem delu dirke sta bili na sporedu dve dodatni vožnji, najprej za uvrstitev v nadaljevanje tekmovanja. Trije vozniki, Latvijec Lebedievs, Rus Grigorij Laguta in Danec Leon Madsen so osvojili po deset točk in si razdelili mesta med šest in osem. To vožnjo je dobil Rus pred Dancem, medtem ko je Andriej Lebedievs prišel v cilj kot tretji in bo na polfinalu v vlogi prve rezerve. Nato so se med seboj morali pomeriti še vozniki z 11 točkami, Poljaka Miedzinski in Dudek in Ukrajinec Karpov. To vožnjo je dobil Miedzinski pred svojim kolegom iz reprezentance in tako na koncu osvojil končno tretje mesto na dirki.

V Lonigu v Italiji pa bi moral v soboto zvečer nastopiti še Krčan Matic Ivačič, toda pred začetkom dirke je začelo močno deževati in stezo je poplavilo. Organizatorji so dirko prestavili na nedeljo zvečer. Pri mnogih voznikih je to sprožilo nejevoljo, saj večina vozi v poljski ligi, kjer so v nedeljo popoldne imeli na sporedu redni krog prvenstva. Dirko so nato izpeljali v nedeljo popoldne. Ivačiča je zamenjal klubski kolega Denis Štojs in zasedel 13. mesto s tremi osvojenimi točkami, zmagal je Britanec Craig Cook.

V soboto popoldne pa je bila na sporedu še ena skupina in to na Danskem. Tam je zelo zanesljivo zmagal Przemyslaw Pawlicki iz Poljske, ki bo v soboto nastopil na VN Poljske v Varšavi kot povabljenec in delal družbo mlajšemu bratu Piotru.

Izidi dirke v Žarnovici
1. Martin Vaculik (Svk) 14
2. Matej Žagar 13
3. Adrian Miedzinski (Pol) 11+3
4. Patryk Dudek (Pol) 11+2
5. Andrij Karpov (Ukr) 11+1
6. Grigorij Laguta (Rus) 10+3
7. Leon Madsen (Dan) 10+2
8. Andzejs Lebedievs (Lat) 10+1
15. Nick Škorja 1

Članki iz rubrike