zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

sk
sk
0 05.05.2017 21:51:19

Žagar med favoriti za zmago na Slovaškem

Borut Cvetko/mediaspeed.net
Danes bodo na sporedu tri kvalifikacijske dirke za GP serijo v prihodnjem letu.

Prva bo na Danskem v Esbjergu. Za njo se bo začela dirka na Slovaškem v Žarnovici, ki je za nas najbolj pomembna, zvečer pa še v italijanskem Lonigu, kjer bomo tudi imeli svojega voznika. Zadnja četrta dirka pa bo čez mesec dni v nemškem Abensbergu, vendar brez slovenske udeležbe.

Izredno privlačna in tudi zelo kvalitetna dirka pa bo v Žarnovici na Slovaškem, ki se bo začela ob treh popoldne. Na tej dirki bomo imeli dva dirkača in sicer oba iz Ljubljane. Naše orožje bo seveda Matej Žagar, ki je med favoriti za zmago. Glavni konkurent mu bo domači voznik Martin Vaculik, ki je slavil v soboto v Krškem. Toda oba bosta imela še nekaj zelo dobrih in nevarnih tekmecev, ki si bodo želeli dobrega rezultata. Veliko konkurenco bosta tako Žagar kot Vaculik imela v Poljaku Patryku Dudeku, ki je v Krškem zablestel s tretjim mestom, nevaren bo tudi drugi Poljak Adrian Miedzinski. Na startzni listi so lahko nevarni še Rus Grigorij Laguta, Latvijec Andrziej Lebiedevs in Ukrajinec Andriej Karpov, ne smemo pa pozabiti tudi na lanskega voznika v GP seriji Avstralca Troya Batchelorja in izkušenega Danca Leona Madsena. Vsekakor je zelo zanimiva konkurenca, ki seveda obeta zelo atraktivno dirko. Za Žagarja bo pomembna predvsem uvrstitev v naslednji krog, čeprav se seveda ne bi branil zmage, saj je, kot pravi, vselej prav prijetno poslušati Zdravljico.

Nastopil pa bo tudi mladi Nick Škorja, za katerega bo ta dirka dobra priprava za naslednje dirke, ki jih bo imel v mladinski konkurenci, od katerih ima v letošnji sezoni že dosti večja pričakovanja. Danes si bo lahko nabral nekaj dragocenih izkušenj, ki mu bodo prav gotovo zelo koristile.

Zvečer ob devetih pa bo še dirka v Lonigu v Italiji, kjer bo nastopil mladi Krčan Matic Ivačič, ki bo na dirki lahko le nabiral izkušnje. Za kaj več nima možnosti, saj je konkurenca zanj premočna. Seveda pa si tudi on želi dobrih voženj, saj se še kako dobro zaveda, da bo na dirki precej oglednikov, ki iščejo novih dirkaških moči v elitnih evropskih ligah.

Galerija

Članki iz rubrike