profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

sk
sk
0 06.04.2017 15:00:40

Nicku Škorji posebno povabilo za Krško

Nick Škorja bo povabljenec na VN Slovenije v Krškem.
Borut Cvetko/mediaspeed.net
Na mednarodni FIM zvezi so močno pohiteli z imeni za sestavo uvodne dirke GP, ki bo 29. aprila na stadionu Matije Gubca v Krškem.

Sama dirka bo ob sedmih zvečer, medtem ko bo dan poprej in to popoldne tudi uradni trening, po njem pa še žreb štartnih številk. Kot je vsem poznano, eno mesto na dirki pripada organizatorju. Naša zveza se je skupaj s FIM odločila, da to mesto nameni mlademu Ljubljančanu Nicku Škorji. Škorja, ki sicer živi v Laškem, se je na uvodnih dirkah sezone zelo izkazal. Na dirki za DP v Krškem se je uvrstil na tretje mesto, zelo prodoren pa je bil na dirki za hrvaško prvenstvo v Donjem Kraljevcu, ki je bila v soboto. Mesti za rezervi pa bosta zavzela oba Krčana, Matic Ivačič in Denis Štojs. Škorja bo tako na dirki imel številko 16, medtem ko bosta rezervi imeli številki 17 in 18.

V Krškem že pospešeno pripravljajo stadion in stezo za to največje dirko, ki je obenem tudi velik športni praznik za Posavje in samo Krško. Gre za nekaj podobnega, kot je Lisica v Mariboru ali pa Kranjska Gora in seveda Planica. Vstopnice za dirko so tudi že v prodaji in to na standardnih mestih. Glede na začetno prodajo kart si lahko obetamo ponovno poln štadion, na katerem bo večina stiskala pesti za našega prvaka Mateja Žagarja. Ljubitelji spidveja pa bodo lahko po nekaj letih ponovno pozdravili tudi Rusa Emila Sajfudinova, ki je svojo prvo GP zmago dosegel ravno v Krškem in to že na svoji prvi dirki.

Galerija

Članki iz rubrike