profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 04.03.2017 13:30:14

Tim Gajser in elitna druščina obtičali v blatu Indonezije

hondaproracing
Motokrosiste ta konec tedna čaka druga preizkušnja svetovnega prvenstva. A Timu Gajserju in druščini ne gre vse po načrtih, v indonezijskem Pangkalu Pinangu so zaradi močnega dežja morali spremeniti urnik tekmovanj, odpovedali pa so za danes predvidene kvalifikacije.

Pangkal Pinang je novo prizorišče v koledarju SP v motokrosu in predstavlja zanimiv izziv za vse dirkače, saj ga nihče ne pozna; a ob prvencu prireditelji niso imeli sreče z vremenom. Močno deževje je dodobra namočilo progo in jo poškodovalo, tako da so danes dirkači opravili le po en prost trening v razredih MXGP in MX2, prvo vožnjo (druga bo v nedeljo) pa so po predvidenem urniku odpeljale ženske v razredu WMX.

V nedeljo bodo skušali tekmovanje izvesti po predvidenem urniku, v elitnem razredu MXGP, kjer najboljši slovenski motokrosist Tim Gajser v Indoneziji nastopa kot drugi v skupnem seštevku, sta starta načrtovana za 7. in 10. uro po slovenskem času.



Na edinem prostem treningu, ki so ga izvedli pred težavami z blatno progo, je bil v Gajserjevem razredu najhitrejši Britanec Shaun Simpson (Yamaha) pred Nizozemcem Jeffreyjem Herlingsom (KTM) in Francozom Romainom Febvrejem (Yamaha). Za njimi se je uvrstil zmagovalec uvodne dirke v Katarju prejšnji teden Italijan Antonio Cairoli (KTM), svetovni prvak Gajser (Honda) pa je trening končal s 14. časom.

Branilec naslova je imel sicer na prvi dirki v Katarju nekaj zdravstvenih težav, viroza mu je pobrala precej moči, vseeno pa si je za Cairolijem privozil drugi mesto. Pred začetkom dogajanja v Indoneziji je bil po zagotovilih iz njegovega tabora povsem nared in zdrav.

Značke: motokros, sp

Članki iz rubrike