benjamin-netanjahu Svet24.si

Netanjahu: "Jasno hočem povedati, da bomo sami ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

zaprti-menedžerji Necenzurirano

Racman na Dobu: kdo od znanih menedžerjev je pred...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

»Turbo anus« Janeza Janše? Takšne argumente ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

mu
mu
0 02.03.2017 12:21:42

Tim Gajser je zdrav in pripravljen na novo progo

Brane Ternovšek
Najboljši motokrosist na svetu, Makolčan Tim Gajser, je pozdravil virozo, ki ga je mučila na prvi dirki svetovnega prvenstva v Katarju, tako da bo ta konec tedna v Indoneziji štartal popolnoma pripravljen.

Prva dirka za Gajserja kljub drugemu mestu ni bila enostavna. Pred prihodom v Katar se je boril z virozo, ki mu je pobrala precej moči. "S Timom nikoli ne iščeva izgovorov v bolezni ali poškodbah, zato tudi tokrat nisva želela poudarjati, da je Tim zbolel. Zdaj lahko povem, da me je resno zaskrbelo, ali bo sploh lahko vozil. Na prostem treningu je sprva zmogel odpeljati le en krog, nato pa smo ga z ekipo pripravili do te mere, da je bil v kvalifikacijah celo najhitrejši," je stanje svetovnega prvaka opisal njegov oče in trener Bogomir.

"Po dirki je bil zelo izčrpan in na koncu finalne vožnje se ni spustil v dvoboj s Cairolijem. To je bila pametna poteza, kajti o naslovu prvaka se na prvih petih dirkah še ne bo odločalo," je dodal Gajser starejši in povedal, da se Timovo zdravje izboljšuje, tako da bo v nedeljo nared za drugo dirko svetovnega prvenstva.



Ta bo potekala v kraju Pangkal Pinang na povsem novi progi, zgrajeni prav za to dirko. Indonezijskim prirediteljem trenutno največ nevšečnosti povzroča vreme, saj se je nad prizoriščem znesel naliv in načel progo. Nihče od motokrosistov proge ne pozna, kar bo za vse poseben izziv.

Kvalifikacije bodo v soboto zjutraj po našem času, dirka pa v nedeljo. Prva vožnja bo na sporedu ob sedmi uri zjutraj, finalna pa ob deseti uri.

Značke: mxgp, motokros

Članki iz rubrike