Jenrej Tozon Odkrito.si

Težki časi za Jerneja Tozona: njegovo dekle po ...

horoskop Svet24.si

Tedenski horoskop: Odločitve tega tedna bodo ...

angel-3026517_1920 (2) Petisvet.si

25. teden so Angeli poimenovali kot teden pozdrava...

toča, legen Svet24.si

VIDEO in FOTO: Najprej klestilo na severu države,...

hrvaška obala, ožujsko Svet24.si

V fizičnem obračunu na hrvaškem otoku ...

spela groselj grega 10 Njena.si

Špela odkrito: 'Poroka mi ne pomeni nič'

teja perjet-jani jugovic Njena.si

Iskrena izpoved slavne mamice Teje Perjet

ue
ue
0 12.06.2019 09:17:13

EKIPINA DNEVNA STAVA - 12. 6. 2019

Martin Metelko

8739

ROKOMET – MEDNARODNI – KVALIFIKACIJE ZA EP

12. 6. (18.35)

LATVIJA – SLOVENIJA

Slovenija si je že zagotovila mesto na evropskem prvenstvu, toda četa Veselina Vujovića je odločena, da bo zmagala tudi v Latviji, ostala neporažena v kvalifikacijah in si krog pred koncem že zagotovila prvo mesto v skupini. Kakovost je vsekakor na slovenski strani, saj ima Vujović na vsakem položaju po dva, tri približno enakovredne igralce (vse vrhunske). Pri domači reprezentanci pa je vse breme na zvezdniku Vardarja Dainisu Krištopansu. Ob pravem pristopu ne bi smelo biti težav za Slovenijo.

2 (1,30)

8742

ROKOMET – MEDNARODNI – KVALIFIKACIJE ZA EP

12. 6. (19.55)

BELGIJA – SRBIJA

Reprezentanci Srbije v kvalifikacijah voda dere v grlo. Če želi nastopiti na evropskem prvenstvu, jo rešita samo dve zmagi, pa še to ni nujno. Belgija, ki v rokometu ne uživa prav velikega ugleda, je Srbijo na uvodu kvalifikacij presenetila v Zrenjaninu, od koder je odnesla točko. To je bilo prvovrstno presenečenje. Tudi v Belgiji je favorit Srbija, za katero pa tokrat, kot rečeno, šteje le zmaga. Da tudi ta pomlajena reprezentanca zna igrati rokomet, je dokazala proti Hrvaški, ki ji je vzela točko.

2 (1,40)

9770

ROKOMET – MEDNARODNI – KVALIFIKACIJE ZA EP

12. 6. (17.55)

TURČIJA – SEVERNA MAKEDONIJA (5:0)
(Severna) Makedonija je v evropskem rokometu uveljavljeno ime, Turčija pač ne. Pa vendar se bosta ti dve reprezentanci danes udarili za preboj na evropsko prvenstvo. Na lestvici ima drugouvrščena Makedonija točko več od Turčije in tudi danes je favorit za zmago. Toda Turki se pred domačimi gledalci ne nameravajo kar tako predati. V Makedoniji pa so že dokazali, da se lahko kosajo s tem nasprotnikom, ko so izgubili »le« s štirimi goli razlike. Doma bi lahko manj kot s petimi, seveda pa razmišljajo kar o zmagi.

1 (1,85)

Članki iz rubrike