mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ru
ru
1 25.11.2022 15:06:00

Zamenjal državo! Rokometni reprezentant ne bo več igral za Slovenijo, ampak za Hrvaško!

alesfevzer.com
Velenjski rokometaš poskrbel za presenečenje na širšem seznamu hrvaške rokometne reprezentance za svetovno prvenstvo.

Mario Šoštarić je letos marca slovenskemu selektorju Urošu Zormanu sporočil, da pri 29 letih zaključuje z nastopi pod slovensko zastavo. Rokometaš madžarskega Szegeda je domnevno spoznal, da na desnem krilu ob Blažu Jancu in Gašperju Marguču ne bo dočakal prave priložnosti. Slovenski dres na velikem tekmovanju je sicer nazadnje nosil 25. januarja 2020, v tekmi za bron na evropskem prvenstvu - v Stockholmu je Slovenija izgubila z Norveško.

sostaric
arhiv Ekipe


Bržčas je Šoštarić že spomladi krepil idejo o prestopu k sosedom, saj ima tudi hrvaško državljanstvo. A vseeno je danes, ko je selektor Hrvoje Horvat objavil širši seznam kandidatov za nastop na svetovnem prvenstvu, na obeh straneh meje završalo. "Na žalost imamo precej težav zaradi poškodb. Zaradi tega smo morali poseči za vsemi razpoložljivimi igralci, ki bi nam lahko pomagali v tej težki situaciji. Položaj desnega krila je še posebej kritičen. No, veseli dejstvo, da je Ivan Čupić po dolgem času spet igral za PPD Zagreb," je pojasnjeval selektor.

Nekdanji član Gorenja in Maribora, ki je za Slovenijo zbral 36 nastopov in 69 zadetkov, naj bi sosedom pomagal s svojimi izkušnjami, a njegov nastop na svetovnem prvenstvu vseeno ostaja pod velikim vprašajem. Po pravilih mi morale pred spremembo reprezentančnega dresa namreč miniti tri leta, v tem času igralec ne bi smel igrati za prejšnjo izbrano vrsto. Šoštarić bo torej imel pravico nastopa za Hrvaško šele 25. januarja prihodnje leto, prvenstvo na Poljskem in Švedskem pa traja med 11. in 29. januarjem 2023.

V prvem delu SP bo Hrvaška igrala v skupini G v Jönköpingu (še Egipt, Maroko in ZDA). Slovenci bodo v skupini B (v Katowicah) delili usodo s Francijo, Poljsko in Savdsko Arabijo.

Članki iz rubrike