Zoran Janković Svet24.si

Janković okrcal ljubljansko Levico: Niti SDS jih ...

gospodarski minister Matjaž Han Svet24.si

Magna bo Sloveniji vrnila denar

20150112-00580293 Necenzurirano

Ko je hišni dobavitelj "zlizan" z bolnišnico: ...

mala seva buzekijan pernula pl Reporter.si

Miro Senica in Katarina Kresal sta sanjala, da ...

djokovic Ekipa24.si

Ufff, kakšne besede Đokovića: Ne vem, če bom ...

Rock Hudson je bil izjemno privlačen in prodoren igralec v Hollywoodu v petdesetih in šestdesetih le Odkrito.si

Od bleščečega Hollywooda do krute bolezni

cedevita olimpija 23 af Ekipa24.si

Cedevita Olimpija preživela in izsila tretjo ...

nu
nu
0 22.03.2023 12:13:47

Na Uefi šokirani: Madžari trdijo, da jim dovolijo uporabiti zastavo s Slovenijo, odziv pa razkriva vse!

Reuters
Evropska nogometna zveza (Uefa) in organizacija Nogomet proti rasizmu v Evropi (Fare) naj bi po trditvah madžarske nogometne zveze madžarskim navijačem na tekmah reprezentance v okviru kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024 v Nemčiji dovolila uporabo zastave takoimenovane Velike Madžarske. Toda ...

Na madžarski zvezi pišejo, da so o uporabi zastave, na kateri so po mnenju Madžarske vrisane starodavne državne meje, povprašali na Uefi in pri Fare. Obe organizaciji naj bi ocenili, da ne gre za simbol s politično vsebino in je zato razvijanje take zastave na tekmah dovoljeno.

Kot še pravijo v Budimpešti, mnenje Uefe in Fare velja le za zastavo, nikakor pa to avtomatično ne velja za morebitne dodatne napise in simbole ter navijaške pesmi in skandiranja.

Zastava ima vrisan zemljevid starodavne Madžarske, na katerih so tudi območja, ki danes pripadajo Srbiji, Romuniji, Ukrajini, Hrvaški, Slovaški, Avstriji in tudi Sloveniji.Uefa trdi, da ni izdala takšnega dovoljenja
Na te trditve madžarske zveze se je hitro odzvala Uefa, ki je na naslov madžarske zveze in v javnost poslala sporočilo, s katerim je razkrila, da uporabo takšne zastave nikoli ni dovolila. Še več, če se bo takšna zastava pojavila na tribunah v kvalifikacijah, potem Madžarom grozi kazen.

"Na naše presenečenje smo v medijih zasledili trditve, da je Uefa dovolila uporabo zastave Velike Madžarske. Želimo razbliniti vse dvome in sporočiti, da Uefa takšnih zastav oziroma transparentov ni odobrila in jih ne dovoljuje. Uporaba teh simbolov ni dovoljena, v primeru uporabe pa lahko sledijo disciplinski ukrepi," je v sporočilu za javnost zapisal generalni sekretar Uefe Theodore Theodoridis in madžarski nogometni zvezi svetoval, naj naredijo vse, da bi se izognili uporabi teh simbolov na tekmah pod okriljem Uefe.

Značke: nogomet, sta

Članki iz rubrike