favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
0 22.03.2023 12:13:47

Na Uefi šokirani: Madžari trdijo, da jim dovolijo uporabiti zastavo s Slovenijo, odziv pa razkriva vse!

Reuters
Evropska nogometna zveza (Uefa) in organizacija Nogomet proti rasizmu v Evropi (Fare) naj bi po trditvah madžarske nogometne zveze madžarskim navijačem na tekmah reprezentance v okviru kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024 v Nemčiji dovolila uporabo zastave takoimenovane Velike Madžarske. Toda ...

Na madžarski zvezi pišejo, da so o uporabi zastave, na kateri so po mnenju Madžarske vrisane starodavne državne meje, povprašali na Uefi in pri Fare. Obe organizaciji naj bi ocenili, da ne gre za simbol s politično vsebino in je zato razvijanje take zastave na tekmah dovoljeno.

Kot še pravijo v Budimpešti, mnenje Uefe in Fare velja le za zastavo, nikakor pa to avtomatično ne velja za morebitne dodatne napise in simbole ter navijaške pesmi in skandiranja.

Zastava ima vrisan zemljevid starodavne Madžarske, na katerih so tudi območja, ki danes pripadajo Srbiji, Romuniji, Ukrajini, Hrvaški, Slovaški, Avstriji in tudi Sloveniji.



Uefa trdi, da ni izdala takšnega dovoljenja
Na te trditve madžarske zveze se je hitro odzvala Uefa, ki je na naslov madžarske zveze in v javnost poslala sporočilo, s katerim je razkrila, da uporabo takšne zastave nikoli ni dovolila. Še več, če se bo takšna zastava pojavila na tribunah v kvalifikacijah, potem Madžarom grozi kazen.

"Na naše presenečenje smo v medijih zasledili trditve, da je Uefa dovolila uporabo zastave Velike Madžarske. Želimo razbliniti vse dvome in sporočiti, da Uefa takšnih zastav oziroma transparentov ni odobrila in jih ne dovoljuje. Uporaba teh simbolov ni dovoljena, v primeru uporabe pa lahko sledijo disciplinski ukrepi," je v sporočilu za javnost zapisal generalni sekretar Uefe Theodore Theodoridis in madžarski nogometni zvezi svetoval, naj naredijo vse, da bi se izognili uporabi teh simbolov na tekmah pod okriljem Uefe.

Značke: nogomet, sta

Članki iz rubrike