Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
4 10.12.2022 09:05:16

Šok vseh šokov! Med tekmo Argentina - Nizozemska se je zgrudil, dolgo so ga oživljali ...

Profimedia
Med tekmo Argentina - Nizozemska se je na tribunah odvijala prava drama.

Medtem ko so se Argentinci in Nizozemci na zelenici stadiona Lusail borili za polfinalno vstopnico, se je na medijski tribuni odvijala prava drama, ki se je na koncu končala s šokom vseh šokov. Najbolj znani ameriški nogometni novinar Grant Wahl se je namreč med podaljškom četrtfinalnega obračuna nenadoma zgrudil. Novinarji okrog njega in zdravniška ekipa so mu sicer nemudoma priskočili na pomoč, zdravniška ekipa je 49-letnega Američana dolgo oživljala, toda na koncu njegovega življenja ni uspela rešiti. 

Wahl je sicer v Katarju opozoril nase, ko so ga na tekmi med ZDA in Walesom pridržali varnostniki na stadionu Ahmad bin Ali, saj je nosil mavričasto majico v znak podpore LGBTQ+ populaciji. 

grant wahl
Znani ameriški novinar, ki je na mundialu poročal za CBS, sicer pa je več kot 20 let pisal za Sports Illustrated - kot prvi je denimo opozoril na prihajajočo košarkarsko senzacijo LeBrona Jamesa, napisal je tudi knjigo ob prihodu Davida Beckhama v MLS ligo  -, je sicer v zadnjih dneh potožil, da se ne počuti dobro. Obiskal je tudi zdravnika, ki je ugotovil, da naj bi imel Wahl bronhitis. Njegova žena, dr. Celine Gounder, sicer epidemiologinja, ki je bila svojčas del delovne skupine ameriškega predsednika Joea Bidna, se je oglasila na družabnih omrežjih. "Zelo sem hvaležna za podporo. Sem v šoku," je zapisala Gounderjeva, ki se je zahvalila nogometni družini in prijateljem. Od Wahla se sicer na družabnih omrežjih poslavljajo tudi številni znani novinarji, nogometaši, športniki. Od njega se je denimo z ganljivim zapisom poslovila tudi Nogometna zveza ZDA, pa tudi dolgoletna zvezdnica ženske ameriške nogometne reprezentance Carli Lloyd.

Članki iz rubrike