Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
0 08.12.2022 13:10:46

Odjeknilo je! Španija se je odločila o usodi selektorja, Luisu Enriqueju je ...

Profimedia
Vodstvo španske nogometne zveze se je Luisu Enriqueju zahvalilo z sodelovanje.

Luis Enrique ni več selektor španske nogometne reprezentance. Enrique je zaupanje predsednika španske nogometne zveza Luisa Rubialesa in športnega direktorja Joseja Francisca Moline izgubil, potem ko so svetovne prvake iz leta 2010 v osmini finala svetovnega prvenstva v Katarju izločili Maročani.

"Tako predsednik Luis Rubiales kot športni direktor Jose Francisco Molina sta povedala trenerju svojo odločitev," so sporočili iz španske nogometne zveze.

Enrique je mesto selektorja izgubil dva dneva po tem, ko se La Roja po enajstmetrovkah ni prebila v četrtfinale prvenstva v Katarju.

Vodenje selekcije je prevzel leta 2018 po neuspehu Španije na svetovnem prvenstvu v Rusiji. Reprezentanco je popeljal do polfinala evropskega prvenstva 2020, kjer jo je po enajstmetrovkah premagala Italija. Med marcem in novembrom 2019 si je vzel premor zaradi hude bolezni nato preminule hčerke. Španija se je pod njegovim vodstvom prebila v finale lige narodov 2020/21, v katerem je izgubila proti Franciji.


Iz zveze so sporočili, da se želijo zahvaliti Luisu Enriqueju in njegovim sodelavcem za opravljeno delo, vendar so se odločili začeti "nov projekt".

"Športno vodstvo zveze je predsedniku podalo poročilo, v katerem je bilo določeno, da se mora začeti nov projekt za reprezentanco, s ciljem nadaljevanja rasti, dosežene v zadnjih nekaj letih po zaslugi Luisa Enriqueja in njegovih kolegov," so sporočili v izjavi za javnost.

Nekdanjemu trenerju Barcelone bi sicer pogodba potekla ob koncu turnirja v Katarju.

Španija je na uvodni tekmi v Katarju premagala Kostariko s 7:0, a v zadnjem krogu doživela šokanten poraz proti Japonski ter pristala na drugem mestu skupine E.

Španija je bila velik favorit za zmago nad Marokom v prvem krogu izločilnih bojev, vendar je izgubila s 3:0 po enajstmetrovkah, potem ko se je tekma po podaljšku končala z 0:0.

Značke: španija, enrique

Članki iz rubrike