pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

nu
nu
0 09.10.2017 12:28:10

NEVERJETNE ŠTEVILKE! Številke ne lažejo, Lewandowski je v tem trenutku najboljši napadalec na svetu

Reuters
Poljaki bodo osmič nastopili na mundialu, prvič po Nemčiji 2006, zasluge pa gredo tudi ali predvsem 29-letnemu stroju za gole po imenu Robert Lewandowski.

Vse je lažje ob takšnem napadalcu. Bistveno lažje. Poljaki so v kvalifikacijah zabili 28 golov, več kot polovico pa jih je bilo delo napadalca Bayerna. Lewangolski, pardon, Lewandolski ne hladi cevi. Statistika je naravnost izjemna, poljska številka devet je kvalifikacije sklenila s 16 goli, gol je torej zabila vsakih 56 minut. Da, prav ste prebrali, vsakih 56 minut, v iztekajočih se kvalifikacijah je sam zabil štiri gole več kot celotna slovenska reprezentanca! No, da ne bomo delali krivice Slovencem, Lewandowski je zabil toliko golov kot Francija in tri več kot Hrvaška.
Na poljskem popotovanju proti Rusiji tudi zaradi njega ni bilo neke velike drame, če odštejemo tisto gostovanje in visok poraz na Danskem. Prav tekma v Københavnu je bila edina, ko se ni vpisal med strelce. Ostali so jo odnesli precej slabše. Kazahstan v gosteh 1 gol, Danska doma 3, Armenija doma 1, Romunija v gosteh 2, Črna gora v gosteh 1, Romunija doma 3, Kazahstan doma 1, Armenija v gosteh 3 in v nedeljo Črna gora doma 1 gol. Sladkih šestnajst.
Edini, ki ga v tem pogledu lahko omenimo vsaj v istem stavku z Lewandowskim, je portugalski zvezdnik Cristiano Ronaldo. Slednji je pred torkovim obračunom za biti ali ne biti s Švico, ko bodo Portugalci lovili zmago in s tem neposredno uvrstitev na mundial, pri številki 15. Resnično neverjetne številke tako enega kot drugega.


LESTVICA STRELCEV EVROPSKIH KVALIFIKACIJ
1. Robert Lewandowski (Poljska) 16
2. Cristiano Ronaldo (Portugalska) 15
3. Romel Lukaku (Belgija) 10
4. Christian Eriksen (Danska) 8
4. Andre Silva (Portugalska) 8
4. Marcus Berg (Švedska) 8

Članki iz rubrike