Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
1 08.06.2023 12:02:16

Brez zadržkov! Odpisani Kronaveter tudi o sporni enajstmetrovki proti Olimpiji: Ko sem pogledal na klop ...

Grega Wernig
Rok Kronaveter se je v velikem intervjuju v Ekipi SN dotaknil tudi finala slovenskega pokala, v katerem je moral Maribor priznati premoč Olimpiji.

V finalu slovenskega pokala smo spremljali pravo dramo, ki je na koncu pripadla Olimpiji. Dejstvo je, da je tekmo zaznamovalo tudi nekaj spornih sodniških odločitev, tik pred koncem rednega dela pa je imel Maribor priložnost, da bi odločil tekmo sebi v prid. Marko Tolić je vzel žogo in izvedel najstrožjo kazen, a s panenko ni uspel presenetiti vratarja Olimpije Matevža Vidovška.

Tekma se je nato razpletla po željah Olimpije in njenih navijačev, na drugi strani so bili v vijoličastem taboru močno razočarani. In zdi se, da tega poraza ne bodo tako zlahka preboleli.



V velikem intervjuju za tiskano izdajo Ekipe SN je o tej temi spregovoril tudi izkušeni Rok Kronaveter, ki se poslavlja od Maribora. Kako to, da ni streljal on? Bi ravnal drugače? "Prva težava je bila, da mi pred tekmo nismo imeli določenega izvajalca. To je bil največji problem. Nismo vedeli, kdo bo streljal. Med tekmo pa je bilo tako, da je Tolić vzel žogo. Jaz sem mu rekel, da bom streljal. Pogledal sem proti klopi in vsi so mahali »ne, ne, ne«. Tolić je za menoj govoril »jaz bom streljal, jaz bom streljal«. Mislil sem si, dobro, potem pa streljal ti. Zgodilo se je, kar se je. V tistih okoliščinah sem bil po svojem mnenju najbolj logična izbira za izvedbo enajstmetrovke. Ko sem pogledal proti klopi, je delovalo, kot da naj dam Toliću žogo. Naj ne streljam. Potem so bile različne zgodbe in interpretacije, kaj in kako. Zgodilo se je, kar se je. Mislim, da bi to enajstmetrovko moral streljati jaz. Verjetno bi danes imeli pokal," je odkrito dejal Kronaveter in dodal: "Mogoče je k temu pripomoglo tudi to, da v zadnjem obdobju nisem imel takšne vloge v ekipi, kot bi jo moral imeti. Težko je razložiti, zakaj sem prepustil žogo. A če vidiš nekoga, da ti sugerira, da ne streljaš … Ne bom delal težav, če jaz v tistem trenutku nisem bil izbran za to. Odločitev je padla. Kaj bi se zgodilo, če bi jaz streljal in zgrešil? Potem bi bilo pa »Ah, Krona ni bil zadolžen za izvedbo«. Potem bi se začela porajati vprašanja, zakaj sem streljal. Zgodilo se je, kar se je zgodilo, a takšne stvari bi morale biti dorečene že pred tekmo."

CELOTEN VELIKI INTERVJU Z ROKOM KRONAVETROM SI LAHKO PREBERETE SAMO V ČETRTKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Članki iz rubrike