rešilec, reševalno vozilo, maribor, vožnja Svet24.si

Ko naenkrat ne zmoreš več in to traja leta; ...

razsvetljava, nogometno igrišče, luči Svet24.si

Urejanje razsvetljave na nogometnem stadionu, ...

trnava Necenzurirano

Za vode na Koroškem dali manj kot za luksuzno ...

urban kodric plakat Reporter.si

Ali ministrico Sanjo Ajanović Hovnik iz ozadja ...

doncic Ekipa24.si

Kaaaaaj?! Američani ne morejo verjeti, kaj je ...

nataša-gavranić 1 Njena.si

Nič več skrivnost: Nataša Gavranić postala ...

doncic Ekipa24.si

Hahaha, kakšen kralj! Nikoli ne boste uganili, ...

nu / Ekipa SN
nu / Ekipa SN
2 04.06.2023 07:03:12

Maribor je našel naslednika Žana Vipotnika? Vijoličasti pogledujejo proti ...

Martin Metelko
Medtem ko čakamo, kako se bo razpletla zgodba s prestopom najboljšega mariborskega strelca Žana Vipotnika, ki bo to poletje zapustil Ljudski vrt, se v vijoličastem taboru pripravljajo na življenje po njem.

Marko Šuler pospešeno išče okrepitev v konici napada, glede na okoliščine pa je bolj ali manj jasno, da bodo Mariborčani morali najti kar dva nova osrednja napadalca. In enega od njiju bi lahko našli na Hrvaškem.Ni skrivnost, da je Mariborčanom zelo zanimiv Mirlind Daku. Bil jim je zanimiv že v zimskem prestopnem roku, a ga niso uspeli zvabiti iz Fazanerije v Ljudski vrt. Zdaj se je napadalec iz Kosova vrnil v matičen Osijek. Veliko se govori o tem, da bi lahko v novi sezoni znova igral nekje drugje, ne na Hrvaškem, toda Osiječani zanj zahtevajo milijonsko odškodnino, ki je Maribor ne more plačati. Bi pa vseeno vijoličasti lahko novo okrepitev našli na Hrvaškem, v najmočnejši tamkajšnji ligi.

Na uho nam je namreč prišlo, da naj bi se Marko Šuler pogovarjal z Damirjem Miškovićem, prvim možem Rijeke, glede prestopa robustnega kolumbijskega napadalca Jorgeja Obregona. Pogovori med Mariborom in Rijeko po informacijah kolegov iz Ekipe SN trajajo že nekaj časa, v Obregonu pa Štajerci vidijo idealno novo številko devet. Kolumbijski napadalec je fizično močan, zna zadržati žogo. Dober je v igri s hrbtom, zna se hitro obrniti z obrazom proti golu. Njegovi streli od daleč so dovolj natančni in močni, odlično se znajde v kazenskem prostoru, zaključiti zna tudi z glavo. Ni sicer najhitrejši, toda ima dober občutek za pravočasno vtekavanje v prazen prostor. Skratka zelo moderen napadalec.

jorge obregon
HNK Rijeka

V tej sezoni se je pri Rijeki znašel nekoliko na stranskem tiru. V prvi hrvaški ligi je sicer nastopil na 26 tekmah, toda v tem času je zbral zgolj 884 igralnih minut in se trikrat vpisal med strelce. Dodal je še tri asistence. Prednost pred njim je imel Matija Frigan, eden najbolj vročih mladih hrvaških napadalcev, tudi mladi hrvaški reprezentant, za katerega se zanima Dinamo in tudi kopica evropskih klubov. Ravno pomanjkanje minutaže pri Rijeki želi izkoristiti Maribor in Kolumbijca pripeljati v svoje vrste.

Značke: maribor, rijeka

Članki iz rubrike