Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Ekipa SN / Žan Libnik
Ekipa SN / Žan Libnik
1 01.06.2023 09:22:33

Športni direktor Olimpije brutalno iskreno o odhodu Alberta Riere: Zelo dobro se zaveda, da ...

Luka
Najbrž se moramo strinjati – biti glavni snovalec kadrovske politike v zmajevem gnezdu je svojevrsten izziv. Zagotovo precej drugačen od delovnih nalog trenerja vratarjev, ki jih je še na začetku lanskega leta pri Olimpiji opravljal Goran Boromisa.

V senci lanskega kaotičnega dogajanja v prestolnici je prevzel odgovorno funkcijo in danes sestavlja igralski mozaik, ki se bo že čez dober mesec dni v vlogi nosilca podal v prvi krog kvalifikacij za ligo prvakov. Dejstvo, da je bil pri bliskovitem vzponu po hierarhični lestvici tako uspešen, vidi kot razlog za skrb pri tistih, ki ga najostreje kritizirajo. 'Odprl sem se, kot se nisem še nikoli,' je po koncu dolgega, konkretnega, na trenutke tudi čustvenega pogovora priznal športni direktor zmajev. Ena od najbolj vročih tem pogovora je bil vsekakor Albert Riera oziroma njegov odhod iz Olimpije. 

Na zdaj že famoznem aprilskem sestanku ste Albertu Rieri po njegovih besedah omenili, da lahko na njegovo plačo vplivajo morebitne prodaje igralcev v prihodnosti, kar se mu je zdelo neprimerno. Prav tako še vedno trdi, da nikoli ni prejel konkretne ponudbe za podaljšanje sodelovanja.
Z Albertom smo imeli korekten odnos vse do konca. Morda je za koga korekten še danes, a naj o tem sodijo drugi. Kakorkoli; na tistem sestanku smo sedeli s predsednikom in podpredsednikom kluba. Naš cilj je bil, da v finančnem smislu z Riero najdemo skupen jezik. Drži, da uradne ponudbe ni prejel, veljalo pa je, da bi si v primeru dogovora segli v roke in stvari zapisali na papir. Kot veste, skupnega jezika nismo našli in sledilo je pretresanje idej o tem, kako bi lahko stvar vseeno izpeljali; od tod tudi ideja o prodajah igralcev, ki jo omenjate. Obrnilo se je v drugo smer, vseeno pa moramo ostati spoštljivi drug do drugega. Albert se dobro zaveda, da mu je Olimpija ponudila priložnost na položaju glavnega trenerja. Enako kot je meni ponudila priložnost na mestu športnega direktorja. Vsak je do tega, kjer je, prišel z določeno preteklostjo, z določenimi izkušnjami. Ne bi bilo pošteno, da bi zato komurkoli očitali. Pa so mi očitali. Moji predhodniki.

Do njih zagotovo še pridemo. Ste že pred aprilskim sestankom vedeli, da boste težko nadaljevali skupno pot z Albertom Riero?
Kot sem že omenil, so občasna nesoglasja v vsakem takšnem odnosu neizbežna. Veliko smo razmišljali o tem, se pogovarjali in preverjali možnosti. Navsezadnje smo naredili tudi analizo spomladanskega dela sezone ... Jasno je, da je svoje v zaključku sezone v glavah igralcev odigralo tudi dejstvo, da je bil naslov zagotovljen. Ampak hkrati smo opazili pomanjkanje prave stabilnosti. In tega si ne bi želeli privoščiti v Evropi. Ne bi si želeli, da se nam zgodi Bravo ali da se nam zgodijo Domžale. Prepričani smo, da bo z novim trenerjem ekipa dobila tudi nekaj te nujno potrebne stabilnosti. O Albertu resnično ne želim govoriti slabo, samo dobro. Ampak tudi Crvena zvezda je zamenjala trenerja, menjal ga je Napoli, Bayern ga je zamenjal sredi sezone, zdaj so se poslovili od Salihamidžića in Kahna, morda bom čez tri mesece na vrsti jaz. Nihče ni bežal od tega. Prevzeti je treba odgovornost in jaz bom kot športni direktor prvi, ki jih bo dobil po prstih, če kaj ne bo v redu z odločitvami, ki smo jih sprejeli. Ne bom se skrival.

Je res, da je trener vodstvu kluba prepovedal vstop v garderobo?
Imeli smo dogovor, ki v svetu nogometa ni nič nevsakdanjega. Dogovor temelji na tem, da se predsednik ali direktor kluba v funkcioniranje garderobe ne smeta pretirano vmešavati; tam ima glavno besedo trener, ki o vseh potrebnih zadevah komunicira s športnim direktorjem. Iz tega ne bi želel delati prevelike drame, ker se mi zdijo takšne stvari normalne. Pa vem, da so v tem okolju navade nekoliko drugačne, da predstavnike vodstva vidimo na klopi, v garderobah in še kje. Hierarhija mora biti jasna in vedeti se mora, katere zadolžitve so izključno v domeni trenerja.

CELOTEN VELIKI INTERVJU Z GORANOM BOROMISO O CELOTNEM DOGAJANJU V OLIMPIMIJI SI LAHKO PREBERETE LE V PETKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JO LAHKO DOBITE TUDI NA TRAFIKA24.SI

Članki iz rubrike