Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

nu / Ekipa SN
nu / Ekipa SN
8 06.12.2022 09:41:30

Bobičanec velika želja tekmeca iz slovenske lige! Se bo Mura lahko uprla bogati ponudbi?!

alesfevzer.com
Do konca jesenskega dela prvenstva je ostalo še 180 minut. Nogometaši Mure bodo pojutrišnjem gostovali v Stožicah, nakar jih v ponedeljek (12. decembra) čaka še domači spopad z Domžalčani, že zdaj pa je veliko ugibanj o tem, kakšno naj bi bilo kadrovsko dogajanje v Fazaneriji med zimskim oddihom. In vse kaže, da bo nadvse živahno! V glavni vlogi bo gotovo obetavni Tio Cipot, klubske barve pa bi utegnil zamenjati tudi Luka Bobičanec, ki ga v svoje vrste vabijo Celjani.

Po remiju na koprski Bonifiki so črno-beli misli usmerili v dvoboj z Olimpijo, ki bo v četrtek v Stožicah in ki bo sklenil prvi krog tretje četrtine prvenstva. Prekmurci na Ljubljančane nimajo najbolj prijetnih spominov, saj so v obeh obračunih v tej sezoni zeleno-bele imeli tako rekoč na kolenih, a obakrat ostali praznih rok. "Z Olimpijo imamo nekaj neporavnanih računov," je zato pred potjo v prestolnico logično razmišljanje trenerja Damirja Čontale. "To mora biti še dodatni motiv," je dodal trener Mure, ki je kakopak osredotočen zgolj na pripravo svoje ekipe, da bi se ta v zmajevem gnezdu predstavila v čim boljši podobi, končnica jeseni pa je seveda tudi obdobje, ko vse bolj v ospredje prihajajo informacije o sestavi spomladanskega kadrovskega mozaika.

Najbolj vroč je Tio Cipot, ki bo gotovo v glavni vlogi, iz dneva v dan pa je več namigovanj, da bi utegnil klubske barve zamenjati še en izjemno pomemben člen ekipe. V Celju se očitno nameravajo še dodatno okrepiti, zato se bodo lotili zimskega nakupovanja, ena od osrednjih tarč je Luka Bobičanec. Ni skrivnost, da je generalni direktor grofov Valerij Kolotilo že nekaj časa 'zaljubljen' v medžimurskega virtuoza, in po nekaterih navedbah naj bi si tokrat odločno prizadeval, da bi si ta nadel dres prvoligaša iz knežjega mesta. Navijači na skrajnem severovzhodu države kajpada verjamejo, da bo ostalo pri legendarni napovedi "Bobi nejde nikan," ki jo je izrekel na začetku avgusta 2021, ko je tako zanikal glasne govorice o odhodu v kakšno močnejšo ligo ter razkril podpis nove pogodbe do 30. junija 2024. Takrat naj bi imel možnost odhoda v Ukrajino ali Rusijo, ampak odločil se je, da bo ostal na ravnici, pri 29 letih pa ga je menda znova zamikalo, da bi naredil korak naprej v karieri in zaigral v kakšni odmevnejši ligi. Zelo dobro se zaveda, da novih priložnosti za takšen scenarij ne bo več prav veliko, vmes pa se je zdaj pojavila še celjska opcija. V Fazaneriji smo dobili (neuradno) potrditev, da so grofi pokazali zanimanje za sklenitev posla z Luko Bobičancem v glavni vlogi, a hkrati tudi zagotovilo, da je to za zdaj vse in da ni bil sklenjen nikakršen dogovor. Vse skupaj naj bi bilo trenutno v fazi mirovanja, tovrstno dogajanje bo potemtakem znova zaživelo po zadnji letošnji tekmi Damirja Čontale in njegovih varovancev, ki jo bodo 12. decembra odigrali proti Domžalam.

Niti kančka dvoma ni, da so na stadionu Z'dežele plačilno (daleč) najbolj sposobni v ligi in da si lahko privoščijo marsikaj. Tudi Luko Bobičanca, čeprav ima z Muro veljavno pogodbo. Za morebitni odhod izkušenega vezista iz Slovenije naj bi črno-bele (zaradi dozdajšnjih zaslug) zadovoljilo okrog 200 tisoč evrov odškodnine, za neposrednega konkurenta bo cena bržčas drugačna oziroma višja! Na koncu bo razplet zgodbe v največji meri odvisen od igralca, ki je postal eden od zaščitnih znakov Mure. Na poti vrnitve se ji je pridružil že na drugoligaškem prizorišču – sodeloval je pri obeh lovorikah in vseh uspehih ter postavljanju novih mejnikov. V njegovem primeru vsekakor lahko govorimo o čustveni navezanosti na črno-bele, ki nikakor ni nepomembna, toda ko je na mizi finančno zelo mamljiva ponudba ... Se ji bo (skupaj z Muro) lahko uprl?


CELOTEN ČLANEK IN VEČ O ZANIMANJU TUJCEV ZA VSE BOLJ VROČEGA TIA CIPOTA SI LAHKO PREBERETE SAMO V TORKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Značke: mura, bobičanec

Članki iz rubrike