pomlad Svet24.si

Tedenski horoskop: Čas je za razmislek, kje lahko...

annie-charlotte Svet24.si

25-letnica v razmerju z dvema moškima: "Ne varam,...

Boštjan Gorjup Necenzurirano

Odstopil direktor enega največjih slovenskih ...

hisa mojca pasek setinc mile-pl015 Reporter.si

Skrivnost elitne vile za pol milijona: kako sta si...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Thomas naj bi vedel preveč Odkrito.si

Je pokojni Kingston vedel, kaj je narobe s Kate?

doncic Ekipa24.si

Uau! To je ta nora Dončićeva trojka, ki je ...

nu
nu
5 01.07.2022 14:36:03

Konec dvomov! Iz Olimpije prišlo sporočilo, ki je močno odjeknilo: športni direktor in trener odhajata!

alesfevzer.com
Velik pretres pri Olimpiji.

Slovenski nogometni prvoligaš iz Ljubljane je pred prvim krogom kvalifikacij za evropsko konferenčno ligo ostal tako brez glavnega trenerja prve ekipe Roberta Prosinečkega kot tudi brez športnega direktorja Mladena Rudonje. Na današnji novinarski konferenci Olimpije v Stožicah so potrdili, da so z obema prekinili sodelovanje.

"Rudonja je dobil odpoved, Prosinečki pa je odšel sam," je na novinarski konferenci potrdil predsednik kluba Adam Delius, ki trdi, da so nanj od prihoda izvajali pritisk, da potrebuje tega in tega igralca.

"Razumem, da bi imel rad Prosinečki 24 reprezentantov, a treba je gledati tudi drugo plat, na denar. Ko sem prišel, je imela Olimpija 53 igralcev in prvotna naloga je bila, da se število zmanjša. To smo tudi storili, naša želja je, da bi jih imeli 25. In to kakovostne. V preteklosti je bilo veliko napak in te moramo popravljati. Vse to pa ne pomeni, da ekipa ne bo dobila okrepitev," je dejal Delius. Na vprašanje, ali je odpustil Prosinečkega, je odgovoril: "Odpustil sem ga že trikrat, zdaj pa ni bilo potrebe, da ga še četrtič."

Obrazložitev, zakaj je odpustil Rudonjo, pa je prepustil podpredsedniku Christianu Dollingerju.


"Nekatere naloge je Rudonja opravljal dobro, a je počel tudi marsikaj nedopustnega. Tako je tretji osebi prodajal klub, izdajal informacije za stvari, za katere ni bil pristojen. Izdajal je zaupne informacije, česar si ne bi smel privoščiti. Tudi informacije, ki jih je sporočal medijem, v večji meri niso bile resnične. Vse to so razlogi, zakaj ni več športni direktor, posvetovali pa se bomo o morebitni kazenski ovadbi," je razloge za prenehanje sodelovanja z nekdanjim slovenskim reprezentantom obrazložil Dollinger.

Delius je potrdil, da poslovni direktor ostaja Igor Barišić, ki naj bi bil krivec za spore v klubu, z njegovim delom in obnašanjem ni zadovoljen še marsikdo v klubu. A Delius trdi, da ni razlogov, da bi odpustil tudi njega.

Predsednik se še ni odločil, kdo bo novi trener, niti ne ve, kdo bo vodil ekipo pred izbiro novega stratega. Kot sam pravi, je v klubu dosti strokovnjakov, ki začasno lahko prevzamejo naloge, z izbiro novega čelnega moža stroke pa ne nameravajo hiteti: "Na voljo je dosti kakovostnih trenerjev, zato se ne bomo zaletavali."

Cilji ekipe se z odhodom Prosinečkega ne bodo spremenili. Vodstvo kluba želi, da se ekipa prebije v tretji krog konferenčne lige, tudi v prvenstvu pa se mora boriti za vrh.

Nemški poslovnež je tudi povedal, da se je pogovarjal z navijaško skupino Green Dragons, z vsemi, ki so bili prisotni na prijateljski tekmi, naj bi se tudi rokoval: "Od pet do osem navijačev dela težave, drugi so normalni ljudje," ni izrazil strahu nad reakcijo navijačev, ki so se postavili v bran Prosinečkemu. A prisotnost policistov pred konferenčno sobo v Stožicah, kjer je potekala novinarska konferenca, vendarle kaže drugačen položaj.

Značke: olimpija, barišić

Članki iz rubrike