favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

ue
ue
0 01.02.2023 09:31:14

Žalostno! Nove podrobnosti o grozni nesreči Mete Hrovat! Kako je uživala na snegu ... (video)

V soboto se je na turni smuki hudo ponesrečila nekdanja odlična slovenska smučarka Kranjskogorčanka Meta Hrovat.

Meta je pred začetkom sezone 202/23 presenetljivo končala aktivno tekmovalno kariero, potem ko je imela pred seboj še celo kariero. Takrat je zapisala, da je sprejela najtežjo odločitev v življenju, a da ni našla več iskrice v očeh, ki bi zagotavljala vrhunske rezultate. Meta ima na družbenem omrežju tudi zelo zgovoren moto: "Da živiš, moraš tvegati!" 

In po slovesu od tekmovalnega smučanja je komaj čakala prvi sneg, da je odšla v gore, najprej na pohode in predvsem na turno smučanje s prijatelji. Toda v soboto je bil eden od takih izletov v katerih je neizmerno uživala usoden. Turno smučanje je seveda izjemen užitek za tiste, ki ga imajo radi, toda skriva se tudi polno pasti, saj nikoli ne veš kaj se skriva pod snegom. 

Meta se je v soboto zgodaj zjutraj odpravila na nov izlet, na turno smučanje, s prijatelji, pri spustu z Male Ponce pa je padla in z glavo udarila v skalo. Prijatelji so ji takoj priskočili na pomoč, potem pa so posredovali gorski reševalci. Ponesrečenko so potem s helikopterjem prepeljali v jeseniško bolnišnico, od koder pa so je potem premestili v ljubljanski klinični center. 

velika in mala ponca

Velika in Mala Ponca

"Nesreča se je zgodila v soboto, 28. januarja ob 11.40. Ponesrečenka je utrpela hude poškodbe obraza. Ponesrečenka je imela vso ustrezno opremo, tudi čelado," so za Dnevnik pojasnili pri Gorski reševalni službi Slovenije. 

Ob taki nesreči seveda takoj pomislimo na nesrečo slovitega voznika formule ena Michaela Schumacherja, ki je leta 2013 padel na urejenem smučišču v francoskem Meribelu in še danes ne komunicira ne z bližnjimi ne z javnostjo. Schumacher ima hude poškodbe glave, ker je (s čelado) tako udaril v skalo, da je imel možganske krvavitve. Nekdanja slovenska smučarka pa kot kaže ni utrpela možganskih poškodb in ni v smrtni nevarnosti. Kako hudo pa ima poškodovan obraz (verjetno je z glavo naprej, z obrazom udarila ob skalo) in kakšne operacije bodo potrebne, pa bo znano v naslednjih dneh. 

Seveda Hrovatovi želimo uspešno in hitro okrevanje, njenim bližnjim pa prav tako veliko poguma v teh težkih trenutkih.

Štiriindvajsetletna Hrovatova, dvakratna svetovna mladinska prvakinja v slalomu in dobitnica brona na olimpijskih igrah mladih leta 2016, se je v svetovnem pokalu štirikrat uvrstila na stopničke, štirikrat je bila tretja na veleslalomskih tekmah.

Značke: meta-hrovat, nesreča

Članki iz rubrike