benjamin-netanjahu Svet24.si

Netanjahu: "Jasno hočem povedati, da bomo sami ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

»Turbo anus« Janeza Janše? Takšne argumente ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

ku
ku
7 06.12.2021 12:38:55

Dončić čaka SLOVENCE! V ZDA pripravljeni na novo invazijo, Slovenec pravi: Slišal sem, da bomo ...

V Dallasu se počasi že pripravljajo na prihod velike skupine slovenskih navijačev.

Ko so v Združenih državah Amerike odpravili potovalne prepovedi, se je številnim Slovencem na obrazu narisal širok nasmeh. Spomini na prizore iz prve sezone Luke Dončića v ligi NBA so še zmeraj zelo živi, nekaj podobnega pa si zdaj želijo videti tudi v Dallasu. 

Slovenski zvezdnik Dončić je kakopak pravi magnet za gledalce in športne navdušence, takšnih pa je kar precej tudi v Sloveniji. Rojaki ne skrivajo ponosa, da je v ligi NBA eden najbolj vročih igralcev ravno slovenski zvezdnik iz vrst Dallasa, prihodnje leto pa se obeta nova slovenska invazija na ZDA. Tokrat proti Dallasu.

"Pričakujemo, da bodo ponovno začele prihajati skupine. In želimo si, da bi ponovno začele prihajati skupine. Ta pojav je bil nekaj najbolj zanimivega in privlačnega, kar smo kadarkoli imeli tukaj v American Airlines Centru. In ne samo to: Slovencem ni bilo podobno nič drugega v celotni ligi NBA. Da ne govorimo o prizorih iz Miamija, o katerih še vedno govori vsa Amerika," naš poročevalec iz Dallasa prenaša besede bodisi zaposlenih v dvorani bodisi pri Mavericksih in skrbijo za gostoljubje.



Navdušilo jih je, ko smo jim pojasnili, da se prve skupine skušajo oblikovati že za januar, vse skupaj pa se bo stopnjevalo februarja in marca. O tem, kako pričakuje skorajšnjo vrnitev navijačev in kaj bi mu pomenila, pa smo vprašali tudi Dončića. In čeprav ima v tem trenutku kopico drugih težav, so mu zasijale oči. "Super bi bilo, če bi se vrnilo več slovenskih navijačev. Zdaj počasi že prihajajo posamično, res lepo pa bi bilo, če bi spet prišle tiste skupine, ki smo jih bili vajeni pred pandemijo. In kolikor vem, se bo to tudi dogajalo. Slišal sem, da bomo tukaj imeli tudi slovenski večer in mislim, da bo prišel v odličnem času. Ne vem pa, ali lahko povem kaj več; moral bi preveriti," nam je zaupal Luka, a seveda smo nalogo preverjanja prevzeli mi. In preverili. In izvedeli.

Večer I Feel Slovenia je v American Airlines Centru v Dallasu predviden za 3. marec po tukajšnjem času oziroma v noči na 4. marec po slovenskem. Mavericksi bodo takrat gostili izjemni Golden State na čelu s Stephom Curryjem, za nameček pa se bo vse skupaj zgodilo zgolj 24 ur po tem, ko bo ista dvorana imela drugačno, ledeno podobo, v njej pa bo pri tukajšnjih Dallas Stars gostoval Anže Kopitar s svojimi Los Angeles Kingsi. Idealnih 24 ur tokrat, in kot je rekel Luka, res super trenutek za slovenski večer in večja slovenska druženja. Oziroma največje po Miamiju 2020, ki se je zgodilo tik pred izbruhom epidemije.

Želja vpletenih v organizacijo je tudi, da bi se Dončić (morda pa tudi Kopitar) takrat srečal s slovenskimi navijači – in naredili bodo vse za to, da bi se to tudi res zgodilo. Pri čemer so – če se spomnimo podobnih odprav, ki jih je v sezonah pred covidom organizirala turistična agencija Kompas – možnost za tovrsten uspeh precejšnja. Za popolnost tistega paketa na začetku marca prav tako.

Značke: dončić, dallas

Članki iz rubrike