Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 03.07.2022 21:53:06

Nič ne bo z združitvijo Dončića in Dragića v ligi NBA! Gogi ne gre v Dallas, temveč v ...

Martin Metelko
Slovenski košarkarski reprezentant Goran Dragić je v zadnjih dneh spet združil moči z Luko Dončićem v slovenski izbrani vrsti.

Ne bo pa jih združil v  ligi NBA oziroma pri Dallas Mavericksih, saj bo izkušeni branilec po poročanju ameriških medijev podpisal enoletno pogodbo s Chicago Bulls. Vest o selitvi je Dragić že potrdil.

Mediji in navijači so v zadnjih dneh spet močno pogrevali možnosti, da bi Dragić, ki je v zadnji sezoni igral za Brooklyn Nets, lahko prestopil k Dallas Mavericks.

Toda to se ne bo zgodilo, vest o selitvi v vetrovno mesto je potrdil tudi sam košarkar, ki je danes na Švedskem pomagal Sloveniji do tesne zmage v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo.

Šestintridesetletni Dragić ima za sabo pestro pot v ligi NBA, na njegovem seznamu delodajalcev so ob Brooklynu še Phoenix Suns, Houston Rockets, Miami Heat in Toronto Raptors, za omenjene je v povprečju dosegal po 13,7 točke na tekmo.

Zdaj bo oblekel dres Chicaga, ki ga je nekdaj za kratek čas nosil še en Slovenec Boris Gorenc (pred sezono 1997/98). Dragić je po poročanju ameriških medijev s Chicagom podpisal pogodbo, vredno 2,9 milijona dolarjev (2,8 milijona evrov).

Za Dragića bo to že 15. sezona v NBA, v prejšnji je na skupno 21 tekmah za Toronto in Brooklyn v povprečju dosegal po 7,5 točke in 4,1 podaje na tekmo.

Chicago je pred dnevi podpisal maksimalno, petletno in 215 milijonov dolarjev vredno pogodbo z Zachom LaVinom, pripeljal pa je tudi centra Andreja Drummonda, ki bo v dveh letih prejel 6,6 milijona dolarjev.

Biki so v prejšnji sezoni redni del končali na šestem mestu vzhodne konference, v prvem krogu končnice so jih izločili Milwaukee Bucks.

Značke: nba, košarka, dragić, chicago

Članki iz rubrike