Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
1 03.01.2019 22:50:17

Zmaji uspešni, železarji pokleknili

www.alesfevzer.com
V današnjih tekmah alpske hokejske lige sta imeli slovenski ekipi polovičen izkupiček. SŽ Olimpija je v gosteh premagala Zell am See s 3:1 (2:1, 0:0, 1.0), Sij Acroni Jesenice pa so v Celovcu izgubile z ekipo KAC II s 3:7 (2:3, 1:2, 0:2).

Hokejisti SŽ Olimpije so novo leto začeli tako, kot so končali starega, z zmago. Z današnjim uspehom v Zell am seeju so niz zmag v regionalnem tekmovanju podaljšali na devet, nazadnje so izgubili 17. novembra lani, z novimi točkami pa so se povzpeli tudi tik pod vrh lestvice, pred njimi je le Pustertal.

Gostje so hitro povedli v prvi tretjini, ko sta v dveh minutah v polno zadela Gregor Koblar in Aleš Kranjc. Pozneje je bilo bolj izenačeno, domači so tudi hitro znižali, odločitev pa je padla šele ob koncu. V zadnjih minutah s se najprej slovenski hokejisti ubranili ob igralcu manj na ledu, ko pa so imeli spet na ledu vse igralce, je udaril Aleš Mušič in z zadetkom za 3:1 v 58. potrdil ljubljansko zmago.


Slabše je šlo na prvi tekmi v letu 2019 Jeseničanom. Ti so pred tremi dnevi ugnali ekipo, s katero so danes igrali Ljubljančani, s 4:0, a tokrat niso bili tako učinkoviti. V Celovcu so pri drugi ekipi moštva KAC, ki je sicer na predzadnjem mestu tekmovanja, izgubili s 3:7.

Slovenski prvaki so sicer dvakrat povedli, v prvi tretjini je za 1:0 in 2:1 poskrbel Phillipe Paradies, potem pa so domači poskrbeli za preobrat in vodstvo s 4:2. Paradies je s tretjim golom na tekmi sicer spet pripeljal goste povsem blizu, toda že 20 sekund zatem so Celovčani zadeli še enkrat. To je bil temelj za njihovo zmago, saj so v zadnji tretjini proti gostom z druge strani Karavank zadeli še dvakrat.

Naslednji tekmi bosta slovenska kluba igrala doma: Ljubljančani bodo v soboto gostili mlado moštvo Red Bulla, Jeseničani pa se bodo z isto ekipo nato pomerili v nedeljo.

Značke: hokej, olimpija, jesenice, ahl

Članki iz rubrike