mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 07.03.2018 08:03:00

Derbi tokrat bolj izenačen, a spet z jeseniško zmago

alesfevzer.com
Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v prvi četrtfinalni tekmi alpske lige premagali SŽ Olimpijo s 4:3 (1:1, 2:0, 1:2).

Za Jeseničane so zadeli Tadej Čimžar (11.), Markus Piispanen (21.), Blaž Tomaževič (27.) in Aleksandar Magovac (41.), za Ljubljančane pa Gal Koren (19.), Andrej Hebar (47.) in Aljaž Chvatal (57.).

Po šestih derbijih v rednem delu se slovenski obračuni v regionalnem tekmovanju nadaljujejo še v končnici. Jeseničani, tretji po rednem delu, so si namreč v prvem krogu izločilnega dela izbrali znanega tekmeca.

V rednem delu sezone so bili v medsebojnih obračunih precej boljši državni prvaki z Jesenic, ki so dobili pet od šestih tekem.

A v obeh taborih so poudarjali, da se tekmovanje v končnici začenja znova. Gostje so menili, da tako slabih predstav na derbijih, kot so jih uprizarjali v rednem delu, ne bo več, novi strateg Jure Vnuk pa je pogumno napovedal, da se želi njegova ekipa uvrstiti v naslednji krog.

Na ledu so imeli začetno premoč sicer domači. Njihovi napadi pred golom Roberta Kristana so bili precej bolj strnjeni, obdobja premoči pa dolga. Toda dolgo ni bilo učinka, najlepšo priložnost je po protinapadu in lepi podaji Žana Jezovška zapravil Urban Sodja. Kljub podrejenosti tudi Ljubljančani niso bili brez možnosti, celo z igralcem manj sta sredi tretjine v nasprotni napad pobegnila Gal Koren in Andrej Hebar, strel slednjega pa je vratar Clarke Saunders ustavil.



Do spremembe izida je prišlo ob prvi številni prednosti, ko je Kristan prvi poskus domačih še ustavil, odbiti plošček pa je v gol pospravil Tadej Čimžar. A prednosti domači niso znali zadržati, gostje so izkoristili eno redkih domačih napak. Izgubljen plošček je pomenil hiter protinapad, ista akterja kot prvi prvem takšnem poskusu sta tokrat zamenjala vlogi, natančen strel Korena pa je postavil izid prve tretjine 1:1.

Takoj na začetku druge si je Kristan privoščil hudo napako in pred svojim golom po poskusu preigravanja izgubil plošček ter prejel poceni zadetek. Ta je preusmeril potek tekme, domači so nadaljevali poletno, kmalu pa so premoč kronali še z enim zadetkom. V 27. minuti je po strelu od bližnji vratnici Kristan klonil še tretjič.

A kljub premoči Jesenic in številnim priložnostim - Miha Logar je v 29. minuti zadel še prečko - gostje niso bili povsem dotolčeni. Bili pa so preveč neučinkoviti, Matic Kralj je zapravil priložnost, ko je bil sam pred vrati, ob drugi številčni prednosti v tej tretjini pa je Maks Selan zadel vratnico.

Ko so domači po le 14 sekundah zadnje tretjine dosegli še en gol, strelec je bil Magovac, se je zdelo, da je tekma odločena. Toda tokrat ni bilo scenarija zadnjih derbijev, ko so ljubljanski hokejisti ob koncu povsem popustili. Gostje se niso predali, domači so se prehitro zadovoljili z visokim vodstvom, plod takšne igre pa sta bila dva zadetka Olimpije. Najprej je lepo preigravanje z zadetkom kronal Hebar, potem je napako Saundersa izkoristil Chvatal.

V zadnji minuti in pol so gostje poskušali še brez vratarja, a niso izsilil podaljška, so pa napovedali bolj izenačeno serijo v četrtfinalu. Ekipi igrata na štiri zmage, naslednja tekma pa bo že v četrtek v Ljubljani.

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike