1 Odkrito.si

Spet navdušili Srbe

horoskop_zodiak_znaki Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 21. julija

oko Petisvet.si

Stopnje v duhovnem razvoju: bližnjic ni, so pa ...

Ivan Galeković Svet24.si

VIDEO: Znanih je več informacij o tragediji, ki ...

angela merkel Svet24.si

FOTO: Angela Merkel - vajena žarometov in ...

verboten 3 Njena.si

Pri Natalji Verboten gostje oblečeni končajo v ...

rok švab Njena.si

Takole Modrijan razvaja svojo srčno izbranko

STA
STA
1 17.01.2018 13:26:20

Jure Vnuk ima popolno podporo

www.alesfevzer.com
Potem ko so v začetku januarja trenersko spremembo izvedli pri košarkarjih Olimpije, so jo nekaj dni zatem doživeli tudi hokejisti v zeleno-belem. Po zadnjem derbiju na Jesenicah so se v SŽ Olimpiji odločili za trenersko menjavo, namesto Andreja Brodnika je vajeti članske zasedbe prevzel Jure Vnuk, ki je bil doslej v klubu trener mlajših selekcij.

Klub je menjavo izvedel že v nedeljo, ko Brodnika ni bilo več na seznamu za tekmo alpske lige oziroma ni odpotoval z moštvom v Salzburg. Uradno odločitev o tem, da bo trener odslej Jure Vnuk, pa so sporočili v torek, za danes so pripravili medijski termin z bratoma Vnuk - Juretom kot novim trenerjem ter Tomažem kot predsednikom.

"Kar dolgo sem se odločal in dvakrat premislil, ker se res izpostavljam. Ni bilo nepotizma, prej obratno, saj se počutim bolj oškodovanega, kot pa, da bi mi brat priskrbel položaj. v profesionalnem športu sem že bil in prepričan sem, da lahko pokažem dober rezultat," je o svoji novi službi dejal mlajši Vnuk.

Večinoma je doslej delal z mlajšimi, ima pa tudi nekaj izkušenj s članskimi ekipami, resda bolj eksotičnimi: s klubom v Turčiji in z makedonsko reprezentanco. "Počutim se zrelega, drugače tega ne bi prevzel. A ne mislite, da v mlajših kategorijah delo ni odgovorno. Dobro sem ga opravil in imamo nekaj zelo dobrih letnikov," o svoji dosedanji trenerski poti pravi Jure Vnuk.

Recept, kako kljub enakemu igralskemu kadru - predsednik Tomaž Vnuk je pojasnil, da za zdaj ne načrtujejo okrepitev, prav tako ne prihoda tujcev - dvigniti raven igre, pa je po besedah novega stratega enostaven: "Spoštovanje je treba dvigniti na višjo raven. To je prva tema, druga je disciplina na in ob igrišču, tretja pa odgovornost. Jaz bom to strogo zahteval. Sem zmagovalen tip in ne bi stopil v to garderobo, če ne bi verjel, da lahko dosežem zmage. Tu bo velik preporod pri pristopu, pri treningih in tekmah, pričakujem pa tudi rezultat."O ciljih je sprva govoril bolj na splošno, češ da sta prva finale DP in končnica alpske lige, a je ob izzivu, da se finale zmaguje, ne pa samo igra, vendarle še dodal: "Zmagali bomo. Ta ekipa je dovolj kakovostna, da lahko premaga vse, kar ji stoji nasproti. Nič drugega ne morete pričakovati." Prepričan je tudi, da bo, ko bo odpravil največjo težavo, preveč nihanj v igri, našel tudi recept za sestavljanko malenkosti, ki so po njegovem mnenju doslej tehtnico v derbijih nagibale na jeseniško stran.

Predsednik kluba Tomaž Vnuk, na tej funkciji bo še ostal, čeprav še vedno potekajo dogovori z glavnim pokroviteljem o prevzemu predsedniškega mesta, je pojasnil, da so menjavo iskali znotraj kluba. "Naslednika smo iskali znotraj kluba. To je bilo najbolj pošteno do vseh in smo ga pa tudi našli. Podprlo ga je strokovno vodstvo oziroma svet, ki ga sestavljajo trenerji, ima pa tudi mojo podporo. Mislim, da smo odločitev o zamenjavi sprejeli pravočasno. Iščemo dober odziv znotraj ekipe, iščemo drugačen karakter, kar Jure je."

O tem, kaj po menjavi pričakuje od ekipe, pa je dejal: "Boljšo, hitrejšo, bolj konkretno Olimpijo s hitrejšimi odločitvami. Fizična pripravljenost je le izgovor za slabe odločitve, ekipa je trenirala dobro, imeli pa smo najtežji urnik v ligi." Dosedanjemu trenerju Brodniku so ponudili delo z mlajšimi, a si je še vzel čas za razmislek.

Tudi Tomaž Vnuk je zavrnil namige, da je šlo za sorodstveno pomoč: "Jure Vnuk ima v klubu pogodbo še za dve leti, dodali smo le aneks za člansko ekipo. S to odločitvijo se je postavil na prepih, do tega trenutka je imel precej gotovo službo, pri članih pa vemo, kako to je. Jure Vnuk je imel v klubu položaj zagotovljen kot trener mlajših selekcij. Zato sem ga prej prikrajšal za položaj, kot pa mu ga omogočil."

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike