andrej-plenković Svet24.si

Plenković zarezal v torto, se bo mastil skupaj z ...

MZ Podzemna zbiralnica 2 Svet24.si

Lične in za oko prijetne, a včasih tudi precej ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

»Turbo anus« Janeza Janše? Takšne argumente ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

STA
STA
0 16.12.2017 20:44:26

Jeseničani še četrtič premagali Olimpijo (foto)

Martin Metelko
Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v tekmi alpske lige v gosteh premagali SŽ Olimpijo s 3:0 (0:0, 2:0, 1:0).

Za Sij Acroni Jesenice so zadeli Adis Alagič (31.), Markus Piispanen (34.) in Miha Logar (51.).

Slovenska člana lige AHL sta se spet pomerila v derbiju, četrtem v sezoni in tretjem v sklopu regionalnega tekmovanja. Oba slovenska obračuna v alpski ligi so dobili Jeseničani, nič drugače pa ni bilo niti po današnji tretji tekmi.

Na tribunah Tivolija se je zbralo več kot 2000 ljubiteljev hokeja, dobro podporo je imelo tudi gostujoče moštvo. Vsaj v prvem delu gledalci niso videli zadetkov, predstava pa je bila živahna in razgibana. Za odtenek več priložnosti so imeli domači, Uroš Batič, Aljaž Chvatal in predvsem Matic Kralj ob številčni prednosti pa niso znali premagati Clarka Saundersa. Tudi domači vratar Robert Kristan je moral nekajkrat posredovati, nevarnejša sta bila poskusa Mihe Logarja in Luke Bašiča, gola pa ni bilo. Olimpija je imela ob koncu tretjine dve priložnosti z igralcem več, a ni nobene izkoristila.

Začetek drugega dela je bil v znamenju domače zasedbe, ki pa svoje premoči in več nevarnih poskusov ni znala kronati s kakšnim zadetkom. To se ji je kmalu maščevalo, saj so gostje hitro zapretili, potem pa tudi zadeli, ko je plošček po natančni podaji izza gola v mrežo pospravil Adis Alagić. Gol je Jeseničane še dodatno spodbudil, Ljubljančani pa so nato imeli skoraj minuto dva igralca manj. Prednost so železarji izkoristili že po 15 sekundah, šolsko akcijo je s strelom ob vratnici v zadetek spremenil Markus Piispanen. Domači bi lahko imeli tudi ugodnejši izid, toda dva samostojna prodora, Gala Korena in Andreja Hebarja, sta se končala z obrambama Saundersa.


Olimpija je v zadnjem delu poskušala tako kot v drugem močno pritisniti na začetku in priti do gola za priključek. Nekaj strelov so zeleno-beli imeli, a gostje so se zbrano branili, vodstvo železarjev pa je bilo povsem trdno.

Še bolj trdno pa je bilo po 51. minuti, ko so zmaji izgubili plošček v napadalni tretjini, napako pa je s samostojnim prodorom izkoristil Miha Logar ter, drugače kot tekmeci v drugi tretjini, tudi zadel in s tem dokončno odločil derbi.

Domači pa so kljub prednosti dveh igralcev v zadnje pol minute ostali tudi brez častnega zadetka.

V naslednjem krogu bodo Ljubljančani v sredo doma igrali s Kitzbühlom, Jeseničani pa isti dan s Pustertalom.

Naslednji derbi pa bo še pred koncem leta, 30. decembra pa bodo gostitelji Jeseničani.

Galerija
Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike