Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 13.12.2017 16:39:49

SŽ Olimpija pred sobotnim derbijem: Čas, da se odzovejo tudi gledalci

V predprazničnem času se po krajši prekinitvi za slovenska udeleženca nadaljuje alpska hokejska liga, že kar prva tekma pa bo nov slovenski derbi. Pred sobotnim obračunom z Jeseničani v Tivoliju so gostitelji potegnili črto pod prvi del sezone in razgrnili načrte za naprej, kratkoročni vključujejo tudi prvo zmago na derbijih v tej sezoni.

"Klub deluje stabilno, po podpisu pokroviteljske pogodbe s SŽ se veselimo novih izzivov. Imamo še nekaj drugih pogodb, ki nam dajejo optimizem za naprej, prvi cilj pa je izpeljati sezono do konca," je na novinarski konferenci SŽ Olimpije dejal njen predsednik Tomaž Vnuk.

Trener Andrej Brodnik pravi, da je z doslej opravljenim zadovoljen: "Po prvi polovici lige in 22 odigranih krogih smo na mestih, ki smo si jih zadali pred začetkom sezone. Naši cilji so biti čim višje, nabiranje izkušenj, dobiti vstopnico za končnico. Smo uspešni, a pred nami je še drugi del. Potrjevati se moramo iz tekme v tekmo. Liga je zahtevna in zelo izenačena, na vse skupaj pa lahko gledamo pozitivno."

sz olimpija groznik

Kapetan zmajev Boštjan Groznik prav tako ocenjuje, da je prvi del sezone spodbuden: "Smo na mestih, ki so bila primarni cilj, je pa še veliko prostora za napredek. Pozna se, da so nihanja, da smo mlada ekipa. Imeli smo nekaj popolnih tekem, nekaj pa zelo slabih. Nihanja moramo zmanjšati, h koncu gre drugi del rednega dela. Če želimo ostati na teh mestih ali še višje, bomo morali ta nihanja omejiti."

Čeprav bo derbijev še nekaj - tako v rednem delu alpske lige, morda še kakšen dodaten v končnici tega tekmovanja, zelo verjetno pa nato tudi v končnici državnega prvenstva - pa pri SŽ Olimpija menijo, da jih vseeno ni preveč. "Zdi se mi super, da so derbiji, to je mik za gledalce. Res je teh tekem precej skupaj, a mi na koledar nismo imeli veliko vpliva. Skušati moramo iz tega potegniti maksimum," pravi Brodnik.

sz olimpija kralj mm

"Mi gremo na vsako tekmo z namenom, da jo dobimo, a ima derbi vseeno poseben pomen. Vidi se, da smo bolj motivirani na treningih, je pa res že čas, da zmagamo, da pokažemo, da smo že zrela ekipa, ki sodi na vrh alpske lige," je bil optimističen Matic Kralj in namignil na dosedanje derbije v sezoni - enega pokalnega in dva ligaška, vse so dobili Jeseničani.

sz olimpija vnuk mm

Vnuk pa je zelo zadovoljen tudi z delom v klubu in oživljanjem ljubljanskega hokeja. "Trije meseci so za tako zgodbo kratko obdobje. A z vsem, razen z nekaterimi rezultati na ledu, sem zelo zadovoljen. Mogoče bi bil lahko boljši odziv občinstva, a če sem iskren, smo to pričakovali. Po letih agonije je težko pričakovati, da bomo prepričali ljudi, da smo nova zgodba in da delamo drugače. A prvi so nam zaupali igralci, zaupali so nam pokrovitelji, pa mesto in na vrsti je tudi občinstvo, da se odzove trudu igralcev in nas v klubu," razmišlja Vnuk.

Derbi bo na sporedu v soboto ob 17.30, v ljubljanskem klubu pa opozarjajo, da zaradi praznične gneče v mestu skušajo do Tivolija priti z javnim prevozom, sicer pa pričakujejo rekorden obisk v dvorani Tivoli v tej sezoni.

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike