Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

stipan-macan Njena.si

Gledalci Botrov jezni zaradi smrti glavnega junaka...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
0 27.05.2017 07:30:54

Mitja Bervar o ozadju jeseniškega hokeja: Zavrnili so milijon evrov, očitno so s Pogačarjem zadovoljni

Bobo
Mitja Bervar je predsednik Državnega sveta republike Slovenije,v zadnjem letu pa je bil tudi vodja projektne skupine, ki se je odločila pomagati HDD Jesenice.

Četudi se je leto dni trudil, da bi združil vse vpletene, mu očitno to ni uspelo, saj so po treh mesecih uradnega sodelovanja HDD Jesenice tega prekinile. Brez dlake na jeziku je spregovoril o predsedniku HDD Jesenice Anžetu Pogačarju, igricah v ozadju, denarju, sponzorjih, Matjažu Rakovcu in HZS ter tako veliko razkril.

"Dogovorili smo se, da bomo najprej rešili sezono, čeprav je večina menila, da bi se morali osredotočiti le na naslednjo. A nisem se strinjal. Pomagati smo morali Pogačarju, da bo to sezono relativno dobro speljal do konca, drugače bo ta slaba. Mi smo hoteli naprej peljati dobro zgodbo. Pogačar mi je ničkolikokrat dejal, da takoj odstopi kot predsednik in da to postanem jaz. Tega nisem želel, on si je zaradi dela v treh letih mesto zaslužil. Vsi so me sicer opozarjali, da je vse že velikokrat izigral in da mu ne verjamejo, jaz sem mu. To, kar je naredil čez poletje, sem mu odpustil, a mu jasno rekel, da naj mi nikoli več ne zarije noža v hrbet. Pomagal sem mu, ker sem želel, da na Jesenicah ohrani dobro ime in da je sezono izpeljal do konca."


"Mene so še naprej opozarjali na Pogačarja. Takrat sem se hotel začeti pripravljati na občni zbor, želel sem vpogled v finance … To je bilo zelo težko. Cel kup stvari ni bilo pravilno postavljenih, želel sem, da je z mojim nastopom na predsedniško funkcijo vse urejeno, kot mora biti, finančno, transparentno, davčno. A bolj, ko so rezultati moštva rasli, sem dobival občutek, da se pri Pogačarju dogaja neka druga zgodba. Mislim, da v tem ni sam. Tu so ljudje z Jesenic, določeni zdajšnji sponzorji, ki so se bali prevelike zgodbe, enako pa so se te bali tudi na HZS."

"Naš cilj je bil milijon evrov. In to v ligi AHL. Z dosedanjimi sponzorji, s temi, s katerimi smo se okvirno že dogovorili, bi zagotovili okoli 700 tisoč evrov, če ne več. Prek leta pa bi z vstopnicami, pijačo, s spektakli, naredili smo že celoten program, in še marsičem prišli do milijona evrov. To smo zelo natančno razdelali."

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE V SOBOTNI TISKANI ŠTEVILKI ČASNIKA EKIPA SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA SPLETNI STRANI TRAFIKA24.SI!

Članki iz rubrike