Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
0 03.03.2016 20:23:00

Jesenice in liga EBEL: V petek pridejo prvič

Drago Cvetanovič
Hokejisti Jesenic so trenutno povsem osredotočeni na sedanjost, na tekme v končnici lige INL, v kateri trenutno v četrtfinalu proti Kitzbühlu vodijo s 3:2.

Če bi sodili po preteklih petih obračunih, ki so za našimi prvaki, kaže da bo serija z moštvom iz mesta, ki ga najbolj poznamo po organizaciji slovitega smuka v svetovnem pokalu alpskega smučanja, še naprej napeta in negotova.

Nekako tako bi lahko opisali tudi mesece, ki bodo sledili obdobju, ko bodo železarji po sezoni že pospravili opremo in izpraznili slačilnico v Podmežakli, vendar pa se lahko zgodi, da bo marsikaj jasno že prej.
Tu ciljamo na prihodnje tekmovalno leto in namero Jesenic, da se po sezoni 2011/12 znova pridružijo ligi EBEL. Pred kratkim smo že govorili z direktorjem razširjenega avstrijskega prvenstva Christianom Feichtingerjem, ki nam je potrdil, da so Jeseničani eni od šestih oziroma sedmih kandidatov, ki so v igri, da bi za še dve mesti povečali ligo, da so izpolnili prve pogoje in da se bodo predstavniki lige EBEL kaj kmalu podali na Gorenjsko, kjer bodo z Jeseničani opravili konkretnejši sestanek.

anze pogacar dc
Drago Cvetanovič

Ko smo na začetku tedna na hitro zmotili predsednika kluba Anžeta Pogačarja, nam ni postregel z nobenim takšnim podatkom, s katerim bi koga šokiral ali presenetil. Potrdil nam je, da se bodo v prihodnjih 14 dneh res usedli z vodstvom lige, a prvi obisk bo prišel že prej. "Ravno ta petek pridejo predstavniki lige EBEL preverit našo dvorano, ali ustreza njihovim zahtevam," nam je povedal Pogačar, ki že zdaj ve, da tu ne bo prišlo do nobenih težav.

Moramo se zavedati, kaj to pomeni. Naš cilj bo tekmovati, mogoče je še bolje reči: nastopiti in preživeti.

NISO POZABILI
Konkurenca Jesenic, ki jo sestavlja še pet oziroma šest klubov (madžarska Miskolc in MAC Budimpešta, italijanska Brunico in Renon ter avstrijski Kapfenberg, mogoče bo na ista vrata spet potrkal tudi Medveščak), ni nezanemarljiva in tudi Pogačar v tem trenutku ni želel ugibati, ali jim bodo, če bodo železarji seveda izpolnili vse pogoje, klubi člani lige dali svoj glas. "Zavedam se, da razočaranj v fazi, ko so Jesenice izstopile iz lige EBEL, še niso pozabili; niso pozabili, kaj se je dogajalo takrat," je prepričan naš sogovornik, ki pa je vseeno zadovoljen s tem, da so bili v Avstriji pripravljeni prisluhniti novi, drugačni zgodbi.

rajdar dc
Drago Cvetanovič

Ena od skrbi, ki ga ob vsem načrtovanju tarejo, je povezana z razmišljanjem lige o tem, da bi se širila z ekipami, ki prihajajo iz velikih mest. Jesenice to še zdaleč niso. "Gre za masivnost, s katero lahko klub in okolje zagotovita, da bo na vsako tekmo prišlo od 4500 do pet tisoč ljudi, vendar pa na drugi strani na primer Miskolc ali kateri drug klub nima tradicije, zgodovine, v čemer vsekakor vidim našo prednost."

Vsak lahko pride in pomaga, mislim, da to vsi vedo, a le nasveti in ideje niso dovolj, s temi se ničesar ne da plačati, vsi pa še kako dobro vemo, da je hokej izredno drag šport.

NASVETI NIČESAR NE PLAČAJO
Ko smo se dotaknili evrov, nam je predsednik železarjev postregel s številko 900 tisoč. Toliko bo znašal proračun morebitne nove prve sezone Jesenic v pisani mednarodni druščini. Znesek je velik, po drugi strani pa zelo skromen, še posebej, če ga postavimo ob zneske najbogatejših udeležencev lige EBEL, ki "operirajo" tudi s sedmimi milijoni evrov. "Moramo se zavedati, kaj to pomeni. Naš cilj bo tekmovati, mogoče je še bolje reči: nastopiti in preživeti," je dejal Pogačar. Pa bodo Jesenice kot zelo specifično okolje to sprejele? "Zadnjih pet let vseskozi poslušam samo liga EBEL, liga EBEL, liga EBEL … Imamo prave podpornike, pa tudi najbolj glasne negativneže. Vsi se morajo naučiti, da je težko, dojeti je treba, kakšno je realno stanje, kakšen bo naš finančni vložek, v kakšni situaciji je lokalno in slovensko gospodarstvo. Vsak lahko pride in pomaga, mislim, da to vsi vedo, a le nasveti in ideje niso dovolj, s temi se ničesar ne da plačati, vsi pa še kako dobro vemo, da je hokej izredno drag šport."

Članki iz rubrike