Zoran Janković Svet24.si

Janković okrcal ljubljansko Levico: Niti SDS jih ...

gospodarski minister Matjaž Han Svet24.si

Magna bo Sloveniji vrnila denar

20150112-00580293 Necenzurirano

Ko je hišni dobavitelj "zlizan" z bolnišnico: ...

mala seva buzekijan pernula pl Reporter.si

Miro Senica in Katarina Kresal sta sanjala, da ...

djokovic Ekipa24.si

Ufff, kakšne besede Đokovića: Ne vem, če bom ...

Ljubica Špurej Jazbinšek Njena.si

Slovenska pevka presenetila, že drugič bo ...

nagrade Ekipa24.si

Nov škandal! Lionel Messi se je požvižgal na ...

zu
zu
0 30.03.2023 13:09:45

Zaslužil si je vsak cent! Uh, kakšno nagrado bo Lanišek prejel za zmago v kvalifikacijah, v igri pa je za kar ...

Profimedia
Kvalifikacije za petkovo posamično tekmo finala svetovnega pokala smučarskih skakalcev v Planici so se za približno 12.000 gledalcev razpletle na najlepši način - s trojno slovensko zmago.

Slovenci so dobro leteli že na treningih, ko je šlo zares, pa so Anže Lanišek, Timi Zajc in Domen Prevc na veselje gledalcev končali na mestih 1, 2 in 3.

Četrtek je v Planici tradicionalno dan otrok, ki so skakalcem pričarali navijaško vzdušje. Ti se jim niso izneverili in so na letalnici bratov Gorišek nizali dobre polete.Lanišek je v kvalifikacijah pristal pri 239 m, na koncu pa prejel 5,5 točke višjo oceno od svetovnega prvaka Timija Zajca, ki je bil celo dva metra in pol daljši. Zajc je svoj polet v zadnjem delu nekoliko skrajšal in pristal brez telemarka ter posledično prejel nižje ocene.

"Mislim, da sem lepo nadaljeval od lanske Planice in zadnjega poleta in me veseli, da tako zelo uživam v poletih. Še nikoli doslej nisem tako užival," je po kvalifikacijski zmagi, ki mu je prinesla tudi 5000 švicarskih frankov, povedal Lanišek. S tem je prevzel tudi prevzel vodstvo v posebnem seštevku tekmovanja Planica 7, za katerega je nagrada 20.000 frankov.

Značke: planica, lanišek

Članki iz rubrike