rešilec, reševalno vozilo, maribor, vožnja Svet24.si

Ko naenkrat ne zmoreš več in to traja leta; ...

razsvetljava, nogometno igrišče, luči Svet24.si

Urejanje razsvetljave na nogometnem stadionu, ...

trnava Necenzurirano

Za vode na Koroškem dali manj kot za luksuzno ...

urban kodric plakat Reporter.si

Ali ministrico Sanjo Ajanović Hovnik iz ozadja ...

riera arteta celje Ekipa24.si

Albert Riera po nepričakovanem porazu brez ...

Globalna Ureditev AI: Poudarek je na potrebi po mednarodni regulaciji za zagotavljanje varnega razvo Odkrito.si

Zloraba umetne inteligence - pot v množično ...

doncic Ekipa24.si

Hahaha, kakšen kralj! Nikoli ne boste uganili, ...

ue
ue
0 18.09.2023 13:19:37

'Posiljeval me je trikrat dnevno!' Grozljiva izpoved nekdanje tenisačice o trenerju!

Youtube
Na sojenju je pogumno razkrila vse podrobnosti.

Angelique Cauchy je bila nekoč izjemno talentirana francoska tenisačica, 36-letnica pa je zdaj javno povedala, kaj se ji je dogajalo kot najstnici. Pričala je namreč v francoski narodni skupščini pred preiskovalno komisijo, ki je bila ustanovljena julija, da bi ugotovila pomanjkljivosti v športnih zvezah, športnem gibanju in organih upravljanja športa.

Govorila je o svojem nekdanjem trenerju Andrewu Geddesu, s katerim je začela sodelovati leta 1999, ko ji je bilo 12 let in je bila druga na teniških lestvicah svoje kategorije. Kmalu po začetku sodelovanja jo je Geddes začel nadlegovati. Prisilil jo je, da je z njim imela spolne odnose. Nekdanja igralka je razkrila, da jo je 55-letnik prepričal, da je "to običajna praksa med igralcem in trenerjem, saj preživita veliko časa skupaj."


"Nisem hotela tega, bil je maminih let. Velikokrat sem razmišljala o samomoru. Posilil me je po trikrat na dan. Prvo noč me je prosil, naj grem v njegovo sobo in tega nisem storila, nato pa je vstopil v mojo," je pričala Cauchyjeva in dodala, da jo je Geddes v dveh letih posilil skupno kar 400-krat.

Ni bila edina, Geddesove žrtve so bila še tri dekleta, stara med 15 in 17 let. Kot je pričala Cauchyjeva, naj bi bilo v teniškem svetu celo znano, kakšno je Geddesovo vedenje do deklic, a ko se je enkrat potožila predsedniku kluba, ji je ta odgovoril: "Ja, ampak prinaša nam naslove." Saj ni res, pa je ...

Geddes je bil sicer že leta 2021 obsojen na 18 let zapora zaradi spolnega nadlegovanja štirih deklet, starih od 12 do 17 let.

Članki iz rubrike