vladimir-putin, gobe, rojstni-dan Svet24.si

Spodletel poskus atentata na Vladimirja Putina

nina-osenar Svet24.si

Po štirih letih se je oglasila Nina Osenar: "Zrla...

franci matoz bobo Necenzurirano

Šef Pošte pri obrambi računa na Matoza in ...

danijel krivec bobo Reporter.si

Danijel Krivec skoraj padel skupaj, ko je zvedel, ...

Schumacher Ekipa24.si

Na prodaj osebni avtomobil Michaela Schumacherja! ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Hajdi se je v nesreči grdo...

GW1L6797 Ekipa24.si

Škandal v Fazaneriji! Z nacističnim pozdravom na...

tu
tu
1 19.01.2022 11:18:09

Slovenska tenisačica KOLAPSIRALA ZARADI CEPLJENJA?! Proticepilci na nogah, RESNICA ŠOKIRA! (video)

Seveda ima vsak pravico do svojega mnenja in vsak se odloča sam zase glede bolezni covid-19. Toda širiti laži na račun vrhunske športnice je milo rečeno sramotno.

Proticepilci so na družbenih omrežjih postali zelo aktivni, če že ne rečemo 'nasilni'. Na vse mogoče načine skušajo ljudi prepričati, da je cepljenje proti covid-19 zdravju škodljivo. Za to uporabljajo vsa orodja in vsa 'orožja'. Tudi lažne novice. 

Tokrat so za širjenje svoje agende zlorabili slovensko teniško igralko Dalilo Jakupović (rojena na Jesenicah, živela je v Kopru, trenutno pa ima stalno prebivališče v Švici, kjer igra klubski tenis, lani pa je nekaj igrala tudi na mednarodnih turnirjih nižjega ranga). 

Proticepilci so na mnogih družbenih omrežjih (twitter, facebook...) objavili video Dalile Jakupović, kako hlasta za zrakom in se zgrudi na igrišču v Melbourne Parku v Avstraliji. Zraven je večinoma pripis, da je Jakupovićeva polno cepljena in da ima težave ravno zaradi cepiva, ki naj bi ga telo zavračalo. Video je precej nazoren, vendar ima eno hudo pomanjkljivost. Namreč - vse skupaj se je zgodilo 14. januarja leta 2020, torej pred dvema letoma, ko cepiva za covid-19 sploh še ni bilo, niti ni bila razglašena pandemija. Dalila je imela pred dvema letoma v resnici težave z dihanjem in je zaradi tega doživela kolaps na igrišču, vendar je bil razlog popolnoma drug. Takrat so namreč v Avstraliji divjali strašanski požari in zrak nad Melbournom je bil precej onesnažen. 

Slovenska tenisačica letos seveda ni potovala v Avstralijo in si je od težav pred dvema letoma že zdavnaj opomogla. Trenutno pa uživa v Dubaju, kar je razvidno tudi iz njenih objav na družbenih omrežjih. 

Tudi največje svetovne agencije (Reuters, AFP...), ki 'lovijo' lažne novice so na svojih profilih objavile, da gre za dve leti star posnetek in ne posnetek z letošnjega OP Avstralije. 

Članki iz rubrike